NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

OBS DE BUNDELING
Lindenlaan 75
6241 BB Bunde
043-364.69.91

www.obsdebundeling.nl

Fotoalbum »

De Bundeling, Bunde

Klimmen op boomstammen
Klimmen op boomstammen

Natuurspeelplaats Lindenlaan te Bunde (OBS De Bundeling en kinderopvang De Kleine Burcht). Op het terrein zijn allerlei spelen mogelijk. Fantasie- en rollenspelen (bijv. jagertje spelen), kliederen met mergel, klei en water: "koken" en "ingenieurswerk". Hutjes bouwen van steen en takken. Hoewel hier dagelijks grote groepen kinderen gebruik van maken is er, mede door de gevarieerde aanleg, soortenrijke natuur aanwezig die ook voor educatieve doelen gebruikt wordt.  

 

Om te zorgen dat de kindernatuurtuin zich jaarlijks blijft ontwikkelen (want zo’n tuin is nooit klaar), heeft de school een werkgroep opgezet met leerkrachten en actieve ‘tuin-ouders’. Die werkgroep beheert feitelijk de kindernatuurtuin. Een paar keer per jaar komt de werkgroep bij elkaar en maakt dan plannen voor wat ze in welke periode gaan aanpakken.”  

Twee keer per jaar organiseren zij een natuurtuinmiddag. Dan zijn alle kinderen van de school bezig met de kindernatuurtuin. Dat varieert van hout hakken (met echte bijlen) tot het ‘insectenhotel’ opnieuw vullen en greppeltjes graven, zodat het ontkoppelde regenwater van het dak weer goed door de natuurtuin kan stromen. « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden