Springzaad
Deventer /Stedendriehoek
Springzaad
Deventer /Stedendriehoek

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad

Wie zijn wij?

Maike Nelissen: "Al 10 jaar hou ik me met het thema van kind-natuur-spelen bezig, in eerste instantie als moeder van jonge kinderen om op hun kinderdagverblijf en later op school een groenere speelplek te creëren. Inmiddels wil ik als educatief medewerker bij De Ulebelt graag helpen om nog veel meer groene speeloases te ontwikkelen en mensen hierbij te inspireren. Ons eigen terrein met speelplekken blijkt een grote bron van groen speelplezier te zijn! Een groenere speelruimte is de eerste stap om kinderen weer meer band met natuur te laten opbouwen, die zo belangrijk is hun ontwikkeling."

 

Anneke Rodenburg: "Ik ben ontwerpster van natuurlijke tuinen en speelterreinen en moeder van 2 jongens die ook veel buiten gebanjerd hebben. Ze wilden hutten bouwen, een eigen tuintje maken, een graanveld en een "gaatje in de heg". Ooit ben ik begonnen als ontwerpster van tuinen met speelhoekjes voor de kinderen, dit is uitgegroeid tot het ontwerpen van natuurlijke speelplekken. Op veel speelterreinen kunnen kinderen tegenwoordig geen verstoppertje meer spelen. Men is vergeten gebruik te maken van het mooiste en goedkoopste ''speeltoestel', waarmee grenzeloos gespeeld kan worden: de natuur!"

 

Wencke Habermann: "Ik ben ecologisch hovenier en tuinontwerpster. In 2003 ben ik begonnen met de avondopleiding voor hovenier en tuintekenaar. Van kind af aan was ik al met plantjes en beestjes in de weer en geïnteresseerd in de natuur en dat begon te kriebelen. In 2006 ben ik, nadat ik de opleiding had afgerond, gestart met mijn bedrijf ‘Wencke Habermann Natuurlijk Groen’. Omdat ik voor natuurlijk ga heb ik vervolgens de opleiding tot ecologisch hovenier gevolgd. Intussen maak ik niet alleen tuinen, maar heb ik mij ook toegelegd op het ontwerpen van natuurlijke speelplekken. Mijn uitgangspunt is dan ook het ontwerpen en realiseren van milieuvriendelijk, duurzaam en natuurrijk groen voor groot en klein.| |
Vriend of partner worden