Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

16 mei 2017

50 dingen-project: Top-plek Nieuw Rande

drie stoere jongens op de boomstam

Barbara en Anna wonen allebei in Deventer en onze kinderen groeien op in het prachtige Salland. Wij gaan geregeld erop uit met onze kids om op natuurspeelplekken of natuurlijke plekken te spelen. Voor het project 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12de van Stichting Springzaad onderzoeken we verschillende locaties en bepalen we welke dingen je, na een bezoek aan de locatie, van de lijst kunt strepen!

 

Natuurbeleven op Nieuw Rande

 

Op een maandagmiddag voorjaar zijn we naar Nieuw Rande afgereisd. Voor beiden een endje weg, maar Barbara twijfelt niet om ook dan met de fiets te komen!

 

Het was warm, broeierig en zonnig. De kids ingesmeerd, helpt ook een beetje tegen de opdringerige muggen, en eten in de rugzak voor de picknick later op de dag. De jongens gaan in volle vaart er vandoor en omdat we weten dat er veel water is en nog niet alle kids kunnen zwemmen zijn we een beetje zenuwachtig. Ze blijven, dit keer, netjes op het pad, hoewel een omgevallen boom richting water heel aantrekkelijk bleek. Wij wilden verder, maar gelukkig konden ze hun hart even later ophalen...

 

Op het eiland ten oosten van Geb en Gaia kwamen we een spannend huisje tegen. Zelf dachten we dat dat een ijskelder was, maar als iemand ons wijzer kan maken, graag! Na nog enkele meters het pad te hebben gevolgd, kwamen we een omgevallen boom OVER HET WATER tegen! Dat was natuurlijk geweldig. De drie oudste jongens zaten er als de kippen op en liepen algauw over en door het water op de boomtakken. Wat was dat spannend! Ook een beetje voor ons, want ze kunnen nog niet allemaal goed zwemmen en als ze hun hoofd stootten...

 

(lees hier verder!)Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden