Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

18 november 2014

Aanleg natuurspeelplek: elke dag anders

De nieuwe natuurspeelplek bij De Ulebelt wordt steeds mooier! Sinds een paar weken zijn we hard aan het werk. Op donderdag 13 november bovendien in een Springzaad-workshop met een groep vrijwilligers uit hele land om een amfitheater te maken. Met veel fraaie stenen, zelfs oude lithostenen als afdeklaag. De deelnemers leerden alles over het goed funderen van de zitplekken, het juist stapelen en metselen en keuze voor stenen en ontwerp.

Goede tips van Hans en Niek, de uitvoerders van Tuinen van Geerdink: hou het beeld rustig, dus niet teveel verschillende stenen, gebruik ze in groepjes en niet in een wild mozaiek; goed vastzetten met cement, maak gebruik van bijzondere stenen, zoals de lithostenen in de afdeklaag.

Behalve het amfitheater (geschikt om met een klas in te zitten) is ook een start gemaakt met de nieuwe waterspeelplaats en de peilers waar straks de waterbak op komt te liggen. Zodanig, dat een rolstoel er onder geschoven kan worden.Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden