NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Agenda

Alle Springzaadactiviteiten worden hier aangekondigd. Je kunt activiteiten aanmelden via het .
Kijk ook eens op de regio-pagina voor activiteiten in je directe omgeving!


vrijdag 29 september
Excursie speelnatuur Nijmegen

Op vrijdag 29 september bezoeken we het Rijk van Nijmegen. We nemen een kijkje bij BSO 'Struin', waar de kinderen zoveel mogelijk naar buiten gaan. Vooral de uiterwaarden van de Waal zijn een geliefde plek waar kinderen kunnen rondzwerven, aanrommelen en de natuur beleven. 

Ook bezoeken we het 'Technieklandje'. Dit is een natuurgebied aan de voet van de Nijmeegse stuwwal waar kinderen van Vrijeschool Meander wekelijks een dagdeel doorbrengen. Hier leren ze heel uiteenlopende dingen zoals boogschieten, soep koken, hutten bouwen, sporen zoeken, vlotten bouwen, proefjes doen en nog veel meer.

Bij Groesbeek worden we rondgeleid in Voedselbos het Ketelbroek, door Wouter van Eck, grondlegger van de voedselbossen in Nederland.

Tot slot bezoeken we enkele natuurspeelplekken die gerealiseerd zijn door Bureau Niche. Kortom, het belooft een inspirerende dag te worden! De dag is bedoeld voor partners en regioconsulenten. Kosten €40,-. Opgave kan via het . Vermeld daarbij of je wilt carpoolen of met eigen vervoer komt.

programma uitgebreid
10-15 oktober
Excursie Berlijn

Excursie, georganiseerd door Willy Leufgen en Marianne van Lier, naar speelnatuur in Berlijn. De Berlijnse organisatie 'Grün macht Schule' leidt ons rond langs speelnatuur bij scholen, in parken en verstopte plekjes. 

In de pdf het volledige programma en overige informatie.

Excursie Berlijn 02

| |
Vriend of partner worden