NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Agenda

Alle Springzaadactiviteiten worden hier aangekondigd. Je kunt activiteiten aanmelden via het .
Kijk ook eens op de regio-pagina voor activiteiten in je directe omgeving!


zaterdag 26 augustus 2017
Zandkastelendag

Het begint al een traditie te worden: de jaarlijkse zandkastelendag voor iedereen die zich met Springzaad verbonden voelt! Bouw mee aan het grootste zandkasteel van Nederland! Ondertussen maak je kennis met andere 'Springzaders' en kun je nieuwtjes uitwisselen. wissel je nieuwtjes uit. Ook dit jaar speelt het Zandkastelenfeest zich af in Bergen aan Zee!

Aan de dag zijn geen kosten verbonden. Neem je eigen picknickmand mee of bezoek de strandtent.

Het is mogelijk om, op eigen kosten, te overnachten in het Nivonhuis of je tent op te zetten op het Nivonkampeerterrein. Zo kun je van een dag een heel weekend maken! Als je je opgeeft houden we je tijdig op de hoogte van de plek en eventuele bijzonderheden! Opgave


vrijdag 29 september
Excursie speelnatuur Nijmegen

Op vrijdag 29 september bezoeken we BSO 'Struin', waar de kinderen zoveel mogelijk naar buiten gaan. Vooral de uiterwaarden van de Waal zijn een geliefde plek waar kinderen kunnen rondzwerven, aanrommelen en de natuur beleven. Dat willen we wel eens zien!

Ook bezoeken we het 'Technieklandje'. Dit is een natuurgebied aan de voet van de Nijmeegse stuwwal waar kinderen van Vrijeschool Meander wekelijks een dagdeel doorbrengen. Hier leren ze heel uiteenlopende dingen zoals boogschieten, soep koken, hutten bouwen, sporen zoeken, vlotten bouwen, proefjes doen en nog veel meer.

Tot slot bezoeken we enkele natuurspeelplekken die gerealiseerd zijn door Bureau Niche. Kortom, het belooft een inspirerende dag te worden! De kosten zijn nog niet precies bekend maar zullen rond €20,- liggen. Uitgebreide informatie in de nieuwsbrief van eind augustus. Opgave kan al, via het .


10-15 oktober
Excursie Berlijn

Excursie, georganiseerd door Willy Leufgen en Marianne van Lier, naar speelnatuur in Berlijn. De Berlijnse organisatie 'Grün macht Schule' leidt ons rond langs speelnatuur bij scholen, in parken en verstopte plekjes. 

In de pdf het volledige programma en overige informatie.

Excursie Berlijn 02

| |
Vriend of partner worden