Springzaad
Amsterdam e.o.
Springzaad
Amsterdam e.o.

Vriend of partner worden
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Amsterdam e.o..
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Amsterdam e.o. op maand

sluiten

Blogs van Amsterdam e.o. op onderwerp


  Blog Amsterdam

  28 januari 2014

  Blog Martin Hup

  blablabla


  Welkom

   Fluitenkruid

   Als je in het voorjaar langs de dijken in Amsterdam fietst, dan heeft de stad haar kanten bruidsjurk aan van zoet geurend Fluitenkruid. Een feest voor het oog, voor bijen zweefvliegjes en kevers  en pret voor mensenkinderen.  Eén stengel is een mooi boeket, je vlecht het in je haar versiert er je paaseieren mee of je maakt er een fluitje voor een dag van of een  klein bootje met een takje als mast en je kijkt waar het heen vaart.  Waar Fluitekruid groeit kun je vaak ook rennen of vliegeren. Daar is ruimte om te spelen, tenminste als er geen hondenpoep ligt of autos geparkeerd staan of fietsers langs racen. 

    Kleine Klaver voelt zich thuis op zandige plekjes op speelpleinen. waar ze groeit voedt ze hommels , vogels en de bodem. zodat er steeds meer natuur bijkomt. Je kunt er kabouterboeketjes mee maken en het bloempje smaakt ook zoet.  

   Zomaar twee wilde planten die de tegenkunt komen in Amsterdam en omstreken, twee planten die net als het vrolijke springzaad  ook iets vertellen over kinderspel en natuur. 

   Springzaad

  Dat ken je toch wel Springzaad,  dat plantje waar je tegen aanloopt en in knijpt en dan krult de zaaddoos om en springen de zaadjes om je oren?   

   

   Welkom!

  Dit is een blog over natuur en spelen  van  Springzaadregio Amsterdam en omstreken.   

   

  We  nodigen je uit bij onze speelnatuur avonturen door de Amsterdamse jungle die steeds minder stenig word.  

  soms  delen we verwondering, dingen die we bijzonder vinden, of juist  gewoon,  een foto, een sprookje een verslag een pamflet of een gedicht. Veel zal komen uit het Woeste Westen  of  basisschool de Pinksterbloem want daar zijn we vaak te vinden

   Misschien heb je  zelf een mooie foto of een goed natuurspeel verhaal , dan kun je dit opsturen. misschien zetten we het er wel op. Dit blog wordt onregelmatig bijgehouden en we moeten nog leren hoe de blog werkt.  dus vooral op regenachtige dagen zul je  nieuwe blogs  voorbij zien komen 

   en nu weer buitenspelen!

   

  Martin en Jitske  Reageer

  E-mail adres:


  | |
  Vriend of partner worden