Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

23 december 2015

Buitenspelen met Kerst?!

Heuse ridders openden de natuurspeelplek Slingerrijk in Olst

Springzaad Regionetwerk Deventer heeft inmiddels volop ideeën voor het nieuwe jaar 2016 gemaakt. Er liggen plannen voor samenwerking met de Regio Stedendriehoek (Zutphen, Apeldoorn) en met Zwolle e.o.. We willen onze krachten bundelen en vaker samen excursies organiseren. Gluren bij de buren! Zo liggen er plannen voor een excursiedag naar allerlei speelplekken in Zutphen in het voorjaar. Daarnaast liggen er ook plannen voor nog een excursiedag ruim voor de zomer naar speelplekken in de regio Twente, die  aangelegd zijn door de Tuinen van Geerdink uit Neede, een bedrijf dat inmiddels zijn handtekening onder veel speelplekken in Overijssel en Gelderland heeft gezet. Bij beide excursies streven we naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod van speelplekken, dus om behalve openbare speelplekken ook speelplekken bij scholen en kinderopvang te bezoeken. Dus houdt onze blog in de gaten!

 

Speelnatuur Heumensoord

De afgelopen weken is er door diverse Springzaadleden, ook uit onze regio, hard gewerkt aan een bijzonder project bij Vluchtelingenopvangcentrum Heumensoord bij Nijmegen. In samenwerking met o.a. Natuurmonumenten is een prachtige speelplek aangelegd voor de kinderen uit dit opvangcentrum. Deze plek is feestelijk geopend op 13 december j.l.! Enkele Syrische vluchtelingen, veel Springzaadleden en enkele andere organisaties hebben kosteloos meegewerkt aan deze prachtige nieuwe natuurspeelplek.

 

Slingerrijk in Olst

In Olst is 28 november met een groot ridderfeest Cool-Nature plek Het Slingerrijk geopend. Ruim 40 volwassenen en kinderen stapten die dag door de zware klei om samen zo'n 2.000 bomen en struiken te planten. Het Slingerrijk is gemaakt naar ontwerp van Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder. Deze plek, waar nog hard aan gewerkt wordt, ligt bij de Aardenhuizen aan het spoor Deventer-Zwolle. Ze is te herkennen aan een grote heuvel met een reusachtige kroon van wilgentenen. Behalve deze Koningsbult, wordt er ook gewerkt aan een dwergendoolhof en een riddereiland met twee kasteeltorentjes en een prinsessentroon. Daarnaast komt er een fietscrossbaantje, en een speelplek voor de kleintjes. Er is straks volop ruimte om te struinen, klauteren, ontdekken en spetteren!

 

Stap voor Stap

Van één van onze Springzaadleden verscheen half oktober het boek 'Stap voor Stap naar Groene kinderopvang', een uitgave van Groen Cement: waarom is spelen in het groen zo belangrijk, waar liggen de kansen voor de kinderopvang, hoe maak je je kinderopvanglocatie groen, hoe betrek je pedagogisch medewerkers in dit proces en hoe houdt je de aandacht voor natuurbeleving in een groene buitenruimte levendig? Een kleurig werkboek vol ideeën en tips!

 

Speelnatuurkaart

Tot slot wensen we alle bloglezers goede kerstdagen een inspirerend groen en speels 2016! En als tip voor de kids in je omgeving : lekker buitenspelen met Kerst  in één van de vele natuurspeelplekken die ons land rijk is! Zie hiervoor de site

 

Hartelijke groet,

Maike Nelissen, Wencke Habermann en Anneke Rodenburg Regionetwerk Deventer

 

ps onze goeie voornemens? vaker bloggen!Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden