NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

9 mei 2020
Voorinschrijving nieuwe Inspiratiemap 'Groene schoolpleinen in beeld' geopend

In navolging van het veelgebruikte  ‘Speelnatuur Ideeënkoffertje’, heeft Springzaad een nieuwe inspiratiemap ontwikkeld, speciaal gericht op groene schoolpleinen. De Inspiratiemap 'Groene Schoolpleinen in beeld', bestaat uit 23 thema-collages en dient als inspiratiebron en referentiekader bij vergroeningstrajecten van schoolpleinen. 

De publicatie van de map vindt half juni 2020 plaats, maar de eerste exemplaren zijn vanaf nu en vóór 01 juni 2020, per voorinschrijving, al te bestellen!

 

Lees HIER het hele bericht over de voorinschrijving.


4 oktober 2019
Brochure gedrukt!

De brochure Inspirerende speelnatuur was als pdf al een succes. De ervaring leert dat informatie van papier beter blijft hangen dan bij een pdf. Bovendien is het veel leuker om iets in handen te kunnen houden en door te kunnen bladeren. Reden dat er nu een gedrukte versie is, op stevig papier, te koop voor 7,50 in het winkeltje van Springzaad!


11 juli 2019
Derde cursus Kennismaken met Groene Schoolpleinen

Groene schoolpleinen staan volop in de belangstelling. Maar wat is een groen schoolplein nu eigenlijk en waar onderscheidt het zich door? Op die vragen en veel meer wordt in de korte cursus Kennismaken met Groene Schoolpleinen een antwoord gegeven, bedoeld voor hoveniers die met de uitvoering van groene schoolpleinen te maken hebben.

De cursus wordt voor de derde keer gegeven, In Tilburg op 13 september en 4 oktober. Docent is de ervaren hovenier en uitvoerder Jan de Vries i.s.m. Petra Wevers, regioconsulent West-Brabant van Springzaad. Meer informatie in de bijlage.

Lees verder » (pdf-bestand)

19 april 2019
Fietstocht Groene Schoolpleinen

Op zaterdag 18 mei organiseert Springzaad een fietsexcursie in Nijmegen. Langs een route van ongeveer 10 km worden 5 schoolpleinen bezocht, onder begeleiding van Pjotr Timmerman (Oud docent natuuronderwijs Pabo en betrokken bij diverse pleinen in Nijmegen).

Kosten: 10,-, contant afrekenen. Voor meer informatie en tijden zie pdf. Opgave/info:

Lees verder » (pdf-bestand)

19 april 2019
Tweede cursus Kennismaking met Groene Schoolpleinen

Na de succesvolle eerste editie wordt er nu een tweede cursus 'Kennismaking met Groene Schoolpleinen' georganiseerd. Deze cursus wordt op 21 juni en 5 juli gehouden in Harderwijk. Cursusleider is Marjan Deurloo (Juffie in 't Groen). 

Gezien de enorme belangstelling voor groene schoolpleinen, heeft Springzaad deze cursus ontwikkeld speciaal voor hoveniers, om in twee dagen een gedegen kennismaking te krijgen met alle aspecten van een groen schoolplein. Inclusief excursies naar goede voorbeelden. Voor meer informatie en opgave, zie de pdf.

Lees verder » (pdf-bestand)

21 februari 2019
Mini-symposium over Ger Londo

Op vrijdagmiddag 1 maart organiseert het Oase Netwerk een mini-symposium over Ger Londo. Als wetenschapper, kenner van planten en begroeiingen en auteur van diverse boeken heeft hij grote invloed gehad op de praktijk van heem- en natuurtuinen. Diverse sprekers vanuit de heem- en natuurtuinwereld gaan in op zijn werk. Het belooft een interessante middag te worden, er zijn nog plaatsen vrij, geef je op voor 25 februari! Zie bijlage of ​https://oasenetwerk.nl

Lees verder » (pdf-bestand)

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden