NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

16 januari 2019
Cursus groene schoolpleinen voor hoveniers

Cursus voor hoveniers: kennismaking met groene schoolpleinen. Gezien de enorme belangstelling voor groene schoolpleinen, heeft Springzaad een cursus ontwikkeld speciaal voor hoveniers, om in twee dagen een gedegen kennismaking te krijgen met alle aspecten van een groen schoolplein. Inclusief excursies naar goede voorbeelden. Geef je nu snel op via info@springzaad.nl.

Lees verder »

20 november 2018
Brochure Inspirerende speelnatuur

Springzaad heeft een brochure, in pdf-vorm, gemaakt over 'Inspirerende Speelnatuur'. Wat verstaan we onder speelnatuur? Hoe spelen kinderen daarin? Wat zijn de kenmerken van een echte natuurspeelplek? Hoe herken je die? Hoe zit dat met natuur?

Deze brochure is bedoeld voor iedereen, ouder, leerkracht, ambtenaar of buurtbewoner die wil weten wat we nu eigenlijk onder speelnatuur verstaan. De tekst is uitvoerig geillustreerd met foto's en is geschikt  voor iedereen die met een natuurspeelplek aan de slag wil!

 

Gratis, op aanvraag, verkrijgbaar via


20 november 2018
Subsidie Jong Leren Eten

Het Programma Jong Leren Eten heeft als doel om jongeren in aanraking te brengen met gezonde voeding. Voor scholen en kinderopvang is hiervoor een subsidieregeling beschikbaar gekomen. Hiermee kunnen de kosten voor een moestuin (deels) worden gefinancierd, een excursie naar boer of tuinder, kooklessen enzovoorts. Ook is er een brochure over moestuinieren, met tips voor scholen tot stand gekomen.

Lees verder » (pdf-bestand)

2 oktober 2018
Groene schoolpleinen

Op steeds meer plekken komen groene schoolpleinen tot stand. Inmiddels zijn zelfs een aantal provincies dit op grote schaal aan het oppakken: provincie Noord-Brabant opende een subsidieregeling dit jaar en ook in Overijssel start een soortgelijk programma. Hier heeft de provincie zich uitgesproken om in 2025 alle schoolpleinen groen te hebben. In de provincie Gelderland zal in 2019 een regeling starten.

Lees verder »

24 augustus 2018
Oasefeest in Utrecht, 22 september

In september bestaat Stichting Oase, de organisatie waaruit ondermeer Springzaad is ontstaan, 25 jaar. Reden voor een feestje! Op 22 september is het feest bij De Kas in Utrecht, maar vooral ook uitwisseling en ontmoeting voor allen die zich betrokken voelen bij het Oase Netwerk! Laat zien waar je mee bezig bent met een kruiwagenpresentatie, workshop of andere activiteit of kom als bezoeker en laat je inspireren. Wil je een bijdrage leveren of als bezoeker komen, geef je dan op via www.stichtingoase.nl/nieuws

Lees verder » (pdf-bestand)

29 juni 2018
Zandkastelendag

De traditionele Zandkastelendag is verplaatst van 1 naar 8 september!

We beginnen vanaf 11.00 bij de strandovergang Bergen aan Zee! Let op de Springzaadvlag. Neem je eigen picknickmand en schepjes mee en kom ook bouwen aan een Zandkasteel. 


Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden