NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

10 februari 2017
Waarom een groen speelplein?!

Groene schoolpleinen: je weet wel waarom! En zoniet, dan even dit filmpje bekijken, dat de HAN Pabo maakte samen met Heilien Tonckens en Pjotr Timmerman van Springzaad!

Lees verder »

24 januari 2017
Trainingsdag Vallen en Beknellen 24 feb

Twee jaar geleden heeft Koen de Maertelaere een twee-daagse gegeven over veiligheid. Vorig jaar ging hij dieper in op risico-analyse. Dit jaar staat vallen en beknellen op het programma. Vallen en beknellen zijn twee gevaren die kinderen nog niet meteen zien en niet zelf kunnen inschatten. Beide gevaren komen veel voor, ook als er geen “standaard” speeltoestellen gebouwd of gebruikt worden. Zelfs in de natuur komen we beide gevaren tegen.

Lees verder »

24 oktober 2016
Geslaagde middag Netwerk Speelnatuur Utrecht

Op 26 september kwamen zo'n 30 Utrechtse betrokkenen bij speelnatuur bij elkaar. Bouwspeelplaats de Kameleon was een geschikte locatie voor het thema Veiligheid en Participatie. Richard Bouma, werkend in de Kameleon, gaf een workshop over het gesprek met ouders over veiligheid en speelnatuur. Onder hoede van Hanneke van Vuure en Sarah Los gingen de bezoekers op pad 'Met de ogen van de Inspecteur', nadat ze eerst uitleg kregen over de wet-en regelgeving. Tot slot een risico-wandeling: 'Mag ik - wil ik - durf ik?'.

Zoals dat hoort op een speelplaats is de afsluiting met broodjes bakken, samen met de kinderen die deze middag op deze plek speelden.

Het complete verslag staat op de regiopagina Utrecht.


20 augustus 2016
Themadag Samen Spelen op 30 september

In samenwerking met de Speeltuinbende en de Ulebelt, organiseert Springzaad op vrijdag 30 september een Themadag over de kansen en hindernissen om samen buiten te spelen: kinderen met en zonder beperking zoveel mogelijk samen laten spelen. Wat kom je dan tegen, hoe stimuleer je dit, wat gebeurt er al in Nederland (of daarbuiten) en geef je vorm aan inclusief spelen?

Voor iedereen die zich bezig houdt met (natuur-)speelplekken voor kinderen met en zonder beperkingen, beleidsmakers, ontwerpers en uitvoerders, spelbegeleiders.

Locatie: de Ulebelt Deventer. Van 9.30-17 uur.

Opgave

Meer info

Lees verder » (pdf-bestand)

22 juli 2016
Voor vakantiegangers

Verveel je je? Als je in Nederland op vakantie bent heb je mooi de kans om eens een natuurspeelplaats buiten je eigen omgeving te bekijken. Dat is meteen een prima gelegenheid om ons te helpen om de speelnatuurkaart up to date te houden. Kijk eens goed rond: bestaat de plek nog? Is de beschrijving nog correct? Meld je bevindingen, met datum bij het , wij zorgen voor verdere afhandeling.

Namens alle spelende kinderen, bedankt!


1 april 2016
Geslaagde Regiobijeenkomst in Amersfoort

De halfjaarlijkse bijeenkomst voor Regioconsulenten van Springzaad kwam op 1 april bijeen in Het Groene Huis in Amersfoort. Naast uitwisseling onderling, stond dit keer ook op het programma hoe je als consulent goed en zakelijk om kan gaan met mogelijke opdrrachten vanuit Springzaad. Een discussie waar niet makkelijk een kant-en-klaar antwoord op te geven is, zo bleek wel wel. Dus dat krijgt nog een vervolg!

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden