NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

8 mei 2017
Excursie Detmold, 29 juni-2 juli

In het Duitse Detmold is de Ideenwerkstatt Detmold actief. Een samenwerkingsverband van ontwerpers en uitvoerders van speelnatuur. We bezoeken divers projecten en werken een dag op locatie mee. Zo ervaren we het beste hun werkwijze!

Lees verder »

8 mei 2017
Naar het Waterloopbos en Netl

Op 19 mei organiseert Springzaad een bijeenkomst in het Waterloopbos en in de wildste tuin van Nederland: Netl! Voor beiden reizen we af naar de Noordoost Polder. Alle regioconsulenten en partners hebben een uitnodiging gehad. 

Lees verder » (pdf-bestand)

8 mei 2017
Regio Stedendriehoek start met fietsexcursie

Springzaad Regio Stedendriehoek organiseert in Zutphen een fietstocht op vrijdag 16 juni, van 12-17 uur. Met de excursie laten we zien welke inspirerende natuurspeelplekken er de laatste jaren zijn gerealiseerd binnen Zutphen. De details vind je in de bijlage!

We zien deze fietsexcursie ook als een opstart naar een uitbreiding van het Springzaad-netwerk. Binnen Deventer is al enige jaren een netwerk, en in Apeldoorn zijn ook al enkele keren Springzaad-activiteiten georganiseerd. Het is een logische stap om het netwerk uit te breiden binnen de Stedendriehoek, met deze activiteit in Zutphen.

Zin om mee te gaan? Geen tijd om mee te gaan, maar wel op de hoogte blijven van Springzaad Stedendriehoek? Laat het dan ook weten!

Lees verder » (pdf-bestand)

7 mei 2017
Bijeenkomst Kind en Dier

Stichting Groene Pedagogiek organiseert woensdag 7 juni een bijeenkomst met het thema Kind en Dier. Op deze dag zal onder anderen dr. Nienke Endenburg,  psycholoog en universitair docent aan de faculteit diergeneeskunde, een bijdrage leveren met een interactieve lezing getiteld “De invloed van dieren op de ontwikkeling van kinderen”. Het belooft een interessante en inspirerende middag te worden.

Bekijk het hele programma in de bijgevoegde uitnodiging.

Hopelijk tot 7 juni!

 

Hartelijke groet, Stichting Groene Pedagogiek

Lees verder » (pdf-bestand)

10 februari 2017
Waarom een groen speelplein?!

Groene schoolpleinen: je weet wel waarom! En zoniet, dan even dit filmpje bekijken, dat de HAN Pabo maakte samen met Heilien Tonckens en Pjotr Timmerman van Springzaad!

Lees verder »

24 januari 2017
Trainingsdag Vallen en Beknellen 24 feb

Twee jaar geleden heeft Koen de Maertelaere een twee-daagse gegeven over veiligheid. Vorig jaar ging hij dieper in op risico-analyse. Dit jaar staat vallen en beknellen op het programma. Vallen en beknellen zijn twee gevaren die kinderen nog niet meteen zien en niet zelf kunnen inschatten. Beide gevaren komen veel voor, ook als er geen “standaard” speeltoestellen gebouwd of gebruikt worden. Zelfs in de natuur komen we beide gevaren tegen.

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden