NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

19 april 2019
Tweede cursus Kennismaking met Groene Schoolpleinen

Na de succesvolle eerste editie wordt er nu een tweede cursus 'Kennismaking met Groene Schoolpleinen' georganiseerd. Deze cursus wordt op 21 juni en 5 juli gehouden in Harderwijk. Cursusleider is Marjan Deurloo (Juffie in 't Groen). 

Gezien de enorme belangstelling voor groene schoolpleinen, heeft Springzaad deze cursus ontwikkeld speciaal voor hoveniers, om in twee dagen een gedegen kennismaking te krijgen met alle aspecten van een groen schoolplein. Inclusief excursies naar goede voorbeelden. Voor meer informatie en opgave, zie de pdf.

Lees verder » (pdf-bestand)

19 april 2019
Fietstocht Groene Schoolpleinen

Op zaterdag 18 mei organiseert Springzaad een fietsexcursie in Nijmegen. Langs een route van ongeveer 10 km worden 5 schoolpleinen bezocht, onder begeleiding van Pjotr Timmerman (Oud docent natuuronderwijs Pabo en betrokken bij diverse pleinen in Nijmegen).

Kosten: 10,-, contant afrekenen. Voor meer informatie en tijden zie pdf. Opgave/info:

Lees verder » (pdf-bestand)

21 februari 2019
Mini-symposium over Ger Londo

Op vrijdagmiddag 1 maart organiseert het Oase Netwerk een mini-symposium over Ger Londo. Als wetenschapper, kenner van planten en begroeiingen en auteur van diverse boeken heeft hij grote invloed gehad op de praktijk van heem- en natuurtuinen. Diverse sprekers vanuit de heem- en natuurtuinwereld gaan in op zijn werk. Het belooft een interessante middag te worden, er zijn nog plaatsen vrij, geef je op voor 25 februari! Zie bijlage of ​https://oasenetwerk.nl

Lees verder » (pdf-bestand)

16 januari 2019
Cursus groene schoolpleinen voor hoveniers

Cursus voor hoveniers: kennismaking met groene schoolpleinen. Gezien de enorme belangstelling voor groene schoolpleinen, heeft Springzaad een cursus ontwikkeld speciaal voor hoveniers, om in twee dagen een gedegen kennismaking te krijgen met alle aspecten van een groen schoolplein. Inclusief excursies naar goede voorbeelden. Geef je nu snel op via info@springzaad.nl.

Lees verder »

20 november 2018
Subsidie Jong Leren Eten

Het Programma Jong Leren Eten heeft als doel om jongeren in aanraking te brengen met gezonde voeding. Voor scholen en kinderopvang is hiervoor een subsidieregeling beschikbaar gekomen. Hiermee kunnen de kosten voor een moestuin (deels) worden gefinancierd, een excursie naar boer of tuinder, kooklessen enzovoorts. Ook is er een brochure over moestuinieren, met tips voor scholen tot stand gekomen.

Lees verder » (pdf-bestand)

20 november 2018
Brochure Inspirerende speelnatuur

Springzaad heeft een brochure, in pdf-vorm, gemaakt over 'Inspirerende Speelnatuur'. Wat verstaan we onder speelnatuur? Hoe spelen kinderen daarin? Wat zijn de kenmerken van een echte natuurspeelplek? Hoe herken je die? Hoe zit dat met natuur?

Deze brochure is bedoeld voor iedereen, ouder, leerkracht, ambtenaar of buurtbewoner die wil weten wat we nu eigenlijk onder speelnatuur verstaan. De tekst is uitvoerig geillustreerd met foto's en is geschikt  voor iedereen die met een natuurspeelplek aan de slag wil!

 

Gratis, op aanvraag, verkrijgbaar via


Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden