Springzaad
Delft en omgeving
Springzaad
Delft en omgeving

Vriend of partner worden

Nieuws Delft en omgeving

20 november 2018
Brochure Inspirerende speelnatuur

Springzaad heeft een brochure, in pdf-vorm, gemaakt over 'Inspirerende Speelnatuur'. Wat verstaan we onder speelnatuur? Hoe spelen kinderen daarin? Wat zijn de kenmerken van een echte natuurspeelplek? Hoe herken je die? Hoe zit dat met natuur?

Deze brochure is bedoeld voor iedereen, ouder, leerkracht, ambtenaar of buurtbewoner die wil weten wat we nu eigenlijk onder speelnatuur verstaan. De tekst is uitvoerig geillustreerd met foto's en is geschikt  voor iedereen die met een natuurspeelplek aan de slag wil!

 

De pdf was gratis, op aanvraag, verkrijgbaar via maar is inmiddels in gedrukte vorm (veel mooier!) via het winkeltje te koop.


20 november 2018
Subsidie Jong Leren Eten

Het Programma Jong Leren Eten heeft als doel om jongeren in aanraking te brengen met gezonde voeding. Voor scholen en kinderopvang is hiervoor een subsidieregeling beschikbaar gekomen. Hiermee kunnen de kosten voor een moestuin (deels) worden gefinancierd, een excursie naar boer of tuinder, kooklessen enzovoorts. Ook is er een brochure over moestuinieren, met tips voor scholen tot stand gekomen.

Lees verder » (pdf-bestand)

6 maart 2018
Themabijeenkomst: Laat het kind vrij spelen!

Op 12 april organiseert Stichting Groene Pedagogiek een dag over: Natuur als ontwikkelingsruimte, laat het kind vrij spelen!

Met ondermeer:

  • Interactieve lezing door Dr. Louise Berkhout over Kind en vrij buitenspel.
  • Matthijs de Gruijter (oprichter en directeur van natuur BSO Struin) over 'Natuur als ontwikkelingsruimte volgens Herbert Renz-Polster en Gerald Huther'.
Lees verder » (pdf-bestand)

16 maart 2016
Fietsexcursie 16 maart

Bij elkaar op het schoolplein kijken…

 

Op woensdagmiddag 16 maart gaan we fietsen langs diverse groene schoolpleinen in Delft. Op de scholen wordt iets verteld over de ontwikkeling van het plein en is er gelegenheid om rond te kijken en vragen te stellen.

Lees verder »

2 oktober 2015
Cursus Groene Schoolpleinen

Deze cursus bestaat uit 8 studiedagen op verschillende bij het thema passende locaties en 2 excursies. Hij is bedoeld voor mensen die – op welke manier dan ook – betrokken zijn bij aanleg/gebruik/beheer van groene schoolpleinen. Bijvoorbeeld (groot-)ouders, leerkrachten, buurtbewoners van scholen die hun schoolplein (verder) willen vergroenen of beter willen gaan gebruiken. Maar ook regionale consulenten speelnatuur (of die er aan denken dat te gaan worden) zijn welkom.

De cursus wordt gegeven door Marianne van Lier en Willy Leufgen, bijgestaan door lokale deskundigen.

Per 1 oktober is het mogelijk om een voucher aan te vragen via Groen en Doen die de kosten van de cursus dekt.

Let wel: inschrijven voor voucher is niet meer mogelijk vanwege aantal aanmeldingen/ 6 oktober

Meer informatie


3 juni 2015
Beplanting voor speelplaatsen

Op 29 mei 2015 kwam een leergierig gezelschap bijeen in een vervallen kassencomplex aan de rand van Utrecht. Vervallen? Nee hoor, de leegstaande kassen, van een vroeger tuincentrum, bieden tijdelijk plaats aan allerlei vrolijke, groene experimenten. Een inspirerende plek voor een inspirerende dag over beplanting voor natuurspeelplaatsen.

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden