Springzaad
Delft en omgeving
Springzaad
Delft en omgeving

Vriend of partner worden

Nieuws Delft en omgeving

16 maart 2016
Fietsexcursie 16 maart

Bij elkaar op het schoolplein kijken…

 

Op woensdagmiddag 16 maart gaan we fietsen langs diverse groene schoolpleinen in Delft. Op de scholen wordt iets verteld over de ontwikkeling van het plein en is er gelegenheid om rond te kijken en vragen te stellen.

Lees verder »

2 oktober 2015
Cursus Groene Schoolpleinen

Deze cursus bestaat uit 8 studiedagen op verschillende bij het thema passende locaties en 2 excursies. Hij is bedoeld voor mensen die – op welke manier dan ook – betrokken zijn bij aanleg/gebruik/beheer van groene schoolpleinen. Bijvoorbeeld (groot-)ouders, leerkrachten, buurtbewoners van scholen die hun schoolplein (verder) willen vergroenen of beter willen gaan gebruiken. Maar ook regionale consulenten speelnatuur (of die er aan denken dat te gaan worden) zijn welkom.

De cursus wordt gegeven door Marianne van Lier en Willy Leufgen, bijgestaan door lokale deskundigen.

Per 1 oktober is het mogelijk om een voucher aan te vragen via Groen en Doen die de kosten van de cursus dekt.

Let wel: inschrijven voor voucher is niet meer mogelijk vanwege aantal aanmeldingen/ 6 oktober

Meer informatie


3 juni 2015
Beplanting voor speelplaatsen

Op 29 mei 2015 kwam een leergierig gezelschap bijeen in een vervallen kassencomplex aan de rand van Utrecht. Vervallen? Nee hoor, de leegstaande kassen, van een vroeger tuincentrum, bieden tijdelijk plaats aan allerlei vrolijke, groene experimenten. Een inspirerende plek voor een inspirerende dag over beplanting voor natuurspeelplaatsen.

Lees verder »

17 april 2015
Nieuwe speelplek in Rotterdam

Rotterdam heeft er een natuurspeelplek bij. Zondag 26 april 2015 wordt de natuurspeeltuin Nieuw Terbregge geopend. In November 2013 kregen bewoners uit Nieuw Terbregge het plan om een braakliggend stuk om te vormen tot speelgebied.

Lees verder »

27 november 2014
In de prijzen!

Op 20 november 2014, de 25e internationale dag voor de rechten van het kind, vielen in Rotterdam en Middelburg twee mensen in de prijzen die zich al sinds jaar en dag ingezet hebben voor het recht van kinderen op natuur. In Rotterdam ontving Gerrit Roukens (Educatieve Tuin de Enk, Rotterdam) de Job Duraprijs en in Middelburg kreeg Els van den Kerkhof (Springzaad Zeeland) een Groene Duim uitgereikt. Andere groene duimen gingen naar initiatiefnemers van speelbossen e.d. in Zeeland. Een terugblik op deze bijeenkomst over Speelnatuur in de buurt op de regiopagina van Zeeland.


24 oktober 2014
Wilgenbouwwerken wel of niet onder het WAS?

L.S.,

Bij keuringen van natuurlijke speelomgevingen komen wij regelmatig wilgenbouwwerken tegen. Hierbij leeft vaak de vraag bij onze opdrachtgevers of de wilgenbouwwerken wel of niet onder het WAS vallen, en of deze gekeurd moeten worden. Aangezien er veel verschillende bouwwijzen zijn is hier geen eenduidig antwoord op te geven.

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden