Springzaad
Delft en omgeving
Springzaad
Delft en omgeving

Vriend of partner worden

Nieuws Delft en omgeving

24 oktober 2014
Wilgenbouwwerken wel of niet onder het WAS?

L.S.,

Bij keuringen van natuurlijke speelomgevingen komen wij regelmatig wilgenbouwwerken tegen. Hierbij leeft vaak de vraag bij onze opdrachtgevers of de wilgenbouwwerken wel of niet onder het WAS vallen, en of deze gekeurd moeten worden. Aangezien er veel verschillende bouwwijzen zijn is hier geen eenduidig antwoord op te geven.


Ons uitgangspunt hierin is altijd dat we onze expertise inzetten om tot een veilige speelomgeving te komen, en we dus ook wilgenbouwwerken beoordelen en eventueel aanwezige risico’s benoemen. Om de inschattingen tussen onze inspecteurs uniform te maken hebben we criteria voor het beoordelen van wilgenbouwwerken opgesteld. Om producenten op het gebied van natuurlijk spelen te ondersteunen in hun ontwerpkeuzes willen we onze inschattingen met jullie delen, zodat deze verder onder belanghebbenden kunnen worden verspreid. Wij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van natuurlijk spelen in Nederland.

Met vriendelijke groet,

Eljoh Sneep, Inspecteur TÜV Nederland, afdeling Fair Play, De Waal 21 C, NL-5684 PH Best, Postbus 120, 5680 AC Best, T: +31 (0) 499-339500, M: +31 (0)6-13 322 785, E: e.sneep@tuv.nl, W: www.tuv.nl


wilgenhutten volgens TUV Nederland

« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden