Springzaad
Delft en omgeving
Springzaad
Delft en omgeving

Vriend of partner worden

Nieuws Delft en omgeving

17 april 2015
Nieuwe speelplek in Rotterdam

Rotterdam heeft er een natuurspeelplek bij. Zondag 26 april 2015 wordt de natuurspeeltuin Nieuw Terbregge geopend. In November 2013 kregen bewoners uit Nieuw Terbregge het plan om een braakliggend stuk om te vormen tot speelgebied.


Het idee was om alle beplanting weg te halen en speelobjecten te plaatsen. Gelukkig was er een bewoonster die een ander soort spelen voor ogen had. Na een druk bezochte informatieavond kozen de bewoners ervoor om met elkaar een natuurlijke speelplaats aan te leggen, in samenwerking met atelier Ondertussen.

De locatie kent iedereen. Bij binnenkomst van de wijk kom je er langs maar niemand wist hoe het er werkelijk uitzag. De kinderen verkenden het gebied met het maken van paden door de wildernis. Spannend! Daarna bouwden ze hutten van wilgentakken en pallets. Stukje bij beetje is de plek in eigendom genomen. In de lente kwamen de brandnetels op. Er ontstond een ware strijd tussen mens en natuur.

Na een half jaar bouwen is er subsidie gekregen voor het grotere werk. De grond is verschoven en er zijn kuilen en bergjes gemaakt. Zand is toegevoegd om lekker te spelen en er is een waterpomp geslagen. In maart is het meubilair in elkaar gezet en zijn er leuke activiteiten verzonnen.

De eerste fase is klaar voor het openingsfeest.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden