Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad

Blog met nieuws uit Stedendriehoek

14 mei 2017
Regio Stedendriehoek start met fietsexcursie

Springzaad Regio Stedendriehoek organiseert in Zutphen een fietstocht op vrijdag 16 juni, van 12-17 uur. Met de excursie laten we zien welke inspirerende natuurspeelplekken er de laatste jaren zijn gerealiseerd binnen Zutphen. De details vind je in de bijlage!

We zien deze fietsexcursie ook als een opstart naar een uitbreiding van het Springzaad-netwerk. Binnen Deventer is al enige jaren een netwerk, en in Apeldoorn zijn ook al enkele keren Springzaad-activiteiten georganiseerd. Het is een logische stap om het netwerk uit te breiden binnen de Stedendriehoek, met deze activiteit in Zutphen.

Zin om mee te gaan? Geen tijd om mee te gaan, maar wel op de hoogte blijven van Springzaad Stedendriehoek? Laat het dan ook weten!

Lees verder » (pdf-bestand)

21 maart 2017
Hup naar buiten!

Met zo'n mooi boekje in handen is het natuurlijk nog leuker om buiten op avontuur te gaan!

Het uitdelen van de boekejs gaat beginnen, en er zijn al ruim 800 kinderen die een enthousiaste leerkracht hebben die wil meewerken! Met dit 50-dingen-project wil Springzaad kinderen èn ouders/begeledeirs stimuleren omw eer meer naar buiten, de natuur in te gaan! En daar op ontdekkinsgtocht te gaan. Dit boek, met een grote kaart erbij, maakt het je makkelijk om leuke activiteiten uit te zoeken of nieuwe locaties te gaan verkennen!


3 november 2015
Groen en Doen Voucher voor cursus Groene speelpleinen

De Voucherregeling van Groen en Doen was binnen 4 dagen overtekend. Gelukkig hebben er wel een aantal mensen uit Springzaad-kringen kans gezien een Voucher aan te vragen en te krijgen voor de cursus Groene Schoolpleinen. We vragen deze mensen om zich even te melden bij het secretariaat, via info@springzaad.nl Laat het ons weten, dan kunnen de volgende stappen gezet!

Lees verder »

17 augustus 2015
Zandkastelen bouwen! 28-29 aug

Binnen het netwerk Springzaad is onderlinge uitwisseling over speelnatuur onmisbaar. Met elkaar doe je inspiratie op, hoor je nog eens wat en weet je wie waarmee bezig is. Daarom organiseren we dit jaar een weekend 'Zandkastelen bouwen', op 28 en 29 augustus. Op het strand van Bergen gaan we met elkaar een geweldig zandkasteel bouwen, ondertussen is volop gelegenheid om bij te praten. Info en opgave: via secretariaat: info@springzaad.nl

Lees verder »

16 april 2015
Vlammende opening

Op spectaculaire wijze is op 25 maart de nieuwe natuurspeelplek van de Ulebelt in Deventer geopend! Het naambord met de nieuwe naam was bedekt met een doek, die in de brand gestoken werd door wethouder Frits Rorink en Sativa Wenker.

Lees verder »

30 maart 2015
Veiligheid en risico's in Oost

In het kader van een scholingsdag op 30 maart, georganiseerd door de Tuinen van Geerdink voor een select gezelschap in het oosten van het land, sprak TUV-inspecteur Eljoh Sneep  op het terrein van de Ulebelt in Deventer over veiligheid en risico.

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden