Springzaad
West-Brabant
Springzaad
West-Brabant

Vriend of partner worden
KrachtigBuiten

Nieuws West-Brabant

23 juli 2016
Opening Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Op zaterdag 23 juli 2016 kunnen genodigden de eerste stappen zetten in de natuurspeeltuin. Met 26.000 m2 buitenspeelgelegenheid wordt het buitenspelen weer terug op de kaart gezet in deze veelal digitale tijd. 

Een droom die realiteit wordt. Na jaren procederen is het dan toch eigenlijk zover. Een roeivijver met bootjes, kreekjes, een enorme wilgentunnel, houtvlotten bouwen en nog veel meer. Met alle fasciliteiten kan er optimaal genoten van de natuur!

 

Programma opening:

16.00 ontvangst genodigden met drankje en bijpassend hapje

16.45 officiele opening natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

17.00 vrije bezichting van alle fasciliteiten in de natuurspeeltuin

18.00 spectaculaire roofvogelshow

19.00 borrel met alle genodigden en betrokkenen 

Lees verder »

23 juli 2014
Filmopnames in DE-Toltuin, Roosendaal

Op dinsdag 22 juli kwam een filmploeg van Groendichterbij naar het zuiden afgereist om filmopnames te maken van het Icoonproject 2014 van Brabant. De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben op deze warme zomerdag hard gewerkt aan een groot insectenhotel in de bloemenweide. Ook zijn er entreeborden en bewegwijzeringsborden gemaakt en er is een speelhuisje met een klimparcours geplaatst. Ondertussen waren ook de vrijwilligers druk in de tuin en werden om de beurt geìnterviewd en gefilmd. Begin september zal dit filmpje gepubliceerd worden. Een mooie belevenis voor iedereen en wellicht kan dit filmpje anderen inspireren om nog meer speelnatuur in combinatie met moestuinieren in de buurt te realiseren.


18 maart 2014
School-Oost, nu officieel Biologie Plus school!

Op 17 April zal burgemeester Frank Petter het certificaat Biologie Plus School uitreiken. Met recht heeft School Oost in Bergen op Zoom dit certificaat bereikt. De school heeft in de loop der jaren een hele groene uitstraling gekregen. Op en rond beide schoolpleinen is veel te zien: een natuurlijke vijver, paddenpoel, houtsingel en een wildweide zijn daar voorbeelden van. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van het schoolplein tijdens de biologielessen in alle groepen van hun school. Om alles nog verder te ontwikkelen is het team gaan samenwerken met het 'Nederlands Instituut voor Biologie'. Dit heeft geresulteerd in bovengenoemd label.

Het kleine groene feestje wordt op 17 april van 10.00-11.00 uur gehouden. Het team is trots om als 4e school in Nederland dit certificaat te ontvangen.

Zie hieronder de uitnodiging.

Lees verder » (pdf-bestand)

25 november 2013
DE-Toltuin Groen Dichterbij Icoonproject 2014 van provincie Brabant

Vandaag zijn in Amersfoort twaalf Groen Dichterbij Icoonprojecten 2014 verkozen. De vakjury beoordeelde 33 genomineerden tijdens het Grote Groen Dichterbij Event.

Lees verder »


| |
Vriend of partner worden