NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

21 april 2009
workshop 26 mei + 27 mei

Op de Speeldernis in Rotterdam liet natuurpedagoge Alexandra Schwarzer zien en ervaren hoe je bespeelbare klimconstructies kunt maken. Dit bleek een groot succes! En voor herhaling vatbaar.


Bomen in het bos en het park lenen zich als natuurlijke plek voor psychomotorische ervaringen en uitdagend avontuur.
Alexandra Schwarzer, gediplomeerd sociaal- en natuurpedagoog uit Duitsland bouwt van klimtouwen en speciale knopen spannende tijdelijke speelvoorzieningen tussen bomen: schommels, klim- en klauterelementen, touwbruggen en zelfs een touwglijbaan.
Dit kan door iedereen toegepast worden tijdens verschillende activiteiten met kinderen in parken en bossen: schoolreisjes, uitstapjes, feestjes etc.
Op deze cursusdag kan Alexandra ons met deze kunst vertrouwd maken. Ze leert knopen te leggen en de touwconstructies tussen de bomen veilig op te bouwen. Ze bespreekt de psychomotorische potenties van het spelen met deze constructies.
Behalve de techniek van de touwconstructies komen onderwerpen als natuurbescherming, materiaalkennis en veiligheid aan bod.
Alexandra Schwarzer heeft ook een boek met de titel Schaukelfee & Klettermax geschreven, met daarin een samenvatting van de touwconstructies. Zij kan ook basispakketten met touwen verzorgen, die nodig zijn voor het bouwen van de touwconstructies.

Enthousiast geworden door het lezen van haar boek hebben we Alexandra gevraagd om naar Nederland te komen. Met minimaal 12 personen kan de cursus doorgaan. Bij grote belangstelling kan de cursus een tweede keer uitgevoerd worden.
Datum: dinsdag 26 mei 2009, 9.00 - 17.00 uur (VOLGEBOEKT!!)
(en bij grote belangstelling ook woensdag 27 mei) (NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ!)
Kosten: 95,-
Plaats: Rotterdam - Speeldernis (www.speeldernis.nl)
Aantal: 12 - 16 deelnemers per dag
Voertaal: Duits / Engels (desnoods is er een tolk aanwezig)
Leiding: Alexandra Schwarzer,
http://www.naturundbewegung.de
Aanmelding/Informatie: Sigrun Lobst, coordinator
Natuurspeeltuin de Speeldernis
Telefoon: 010-415 85 83,
mail:


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden