NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

23 mei 2013
Cursus Natuurlijke speelplekken op Hogeschool Van Hall Larenstein is begonnen

Donderdag 23 mei was de eerste dag van de cursus Natuurlijke speelplekken (meer info en flyers). Een kleine, maar zeer gemotiveerde groep deelnemers (werkzaam bij gemeenten, Natuurmonumenten en bureaus) werden verwelkomd door Hans van Rooijen (Hogeschool Van Hall Larenstein) en cursusleider Mirjam Koedoot.


Na een kennismakingrondje waarbij iedere deelnemer de gelegenheid had een relatie te leggen tussen de eigen jeugdervaringen met (natuurlijk) spelen, het huidige werk en de vragen over speelnatuur die bij hen leefden, liet Willy Leufgen in een powerpointpresentatie zien hoe gevarieerd een natuurspeelplek kan zijn en wat daar allemaal te beleven en doen valt voor kinderen. Daarna naar buiten: naar natuurspeelplaats de Paardenspeelwei aan de rand van Velp. Een door kinderen bedachte naam, die bij de chauffeur van het busje waarmee de deelnemers er naar toe gebracht werden, verwarring opriep: was dit nu bedoeld voor kinderen of voor paarden? De voetbaldoeltjes leken inderdaad sprekend op horden!

De deelnemers keken ondertussen een kwartier individueel rond op de natuurspeelplaats, om daarna de ervaren kwaliteiten met elkaar te bespreken. Terug op het Hogeschoolterrein bekeken we in twee groepen 2 (of 3) locaties op geschiktheid voor speelnatuur. Het is de bedoeling dat het Hogeschoolterrein in de toekomst (nog) meer ruimte gaat bieden voor medegebruik door andere doelgroepen. Op een filmje zagen we dat er ook nu al kinderen (in BSO-veband) komen spelen. Na de warme maaltijd was er voor alle deelnemers de gelegenheid een casus voor te leggen waar de komende weken aan gerefereerd kan worden. 'Een geslaagde en inspirerende dag' werd er 's avonds getwitterd.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden