NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

28 mei 2013
Opening Thijsse Natuurspeelplein in Den Burg

Op de eerste echt warme dag van dit jaar werd dinsdag 28 mei tussen 14.30 en 16 uur het nieuwe natuurrijke en avontuurlijke speelplein van de Jac.P.Thijsseschool in Den Burg (Texel) onder heel veel belangstelling van haast alle kinderen, onderwijzers en veel ouders feestelijk geopend.


Alle kinderen liepen slingerend door de tuin via paden, trappetjes, en over de brede glijbaan richting het drie ringen hoge amfitheater, dat zij inclusief onderwijzers helemaal vulden. Na lovende woorden aan de hoofdsponsor, de meest actieve leden van het schoolpleinteam en vele andere helpende en inspirerende mensen en organisaties, werd het plein officieel door twee scholieren geopend door het doek "Thijsse Natuurspeelplein" te onthullen. Er volgde  het door velen meegezongen Thijsselied en fruitsalade voor iedereen. En dan was er tijd om (weer) te spelen, te kijken naar alles wat er in vele, vele vrijwilligersuren werd gerealiseerd. Zo zijn er o.m. 4500 tegels verwerkt tot een mooi, ruim amfitheater, maar ook tot trappetjes, keermuren van plantenbakken e.d., werden er twee waterspeelplaatsen aangelegd, is er veel aangeplant aan vaste planten, struiken en bomen, werd er een klein voetbalveldje met passende houten doelpalen aangelegd, zijn er zitplekken gerealiseerd enz. enz.

Een indrukwekkende metamorfose! De schoolpleinteamleden vergaten tijdens de feestelijke opening niet de ontwerpers van het plein, ecologisch hoveniersbedrijf de Twee Heren uit Grootebroek te bedanken en Stichting Oase / netwerk Springzaad ontdekten we - toch een beetje trots - op de lijst van sponsors e.d.

Fotoalbum


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden