NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

24 januari 2014
Kinderboerderijenweekend in het teken van spelen

Het landelijke Kinderboerderijenweekend op 24-25 mei, staat dit jaar in het teken van spelen. Als Springzaadlid èn educatief medewerker op een kinderboerderij met twee natuurlijke speelplekken zie je dan onmiddellijk kansen! Wie binnen Springzaad heeft er ook contacten met kinderboerderijen?


Het Kinderboerderijenweekend is een weekend/open dag, waarin alle kinderboerderijen opgeroepen worden activiteiten rondom dit thema te organiseren. Met landelijke publiciteit kan zo'n weekend al gauw extra bezoekers trekken naar de kinderboerderijen, toch altijd al druk bezocht. Van de 300 kinderboerderijen die zo'n weekend geopend zijn, doet ongeveer een derde mee aan dit soort landelijke initiatieven. Kinderboerderijen presenteren zich dan niet alleen als een plek waar je geiten kan aaien, maar vooral als een laagdrempelige manier voor recreatie en educatie om de hoek.

 

Het thema spelen kan op heel veel manieren worden uitgelegd, als dieren die spelen, als spelen met dieren en spelen met en in natuur en met natuurlijke manieren. Hier liggen kansen om als Springzaad op aan te haken. Door bijvoorbeeld met een kinderboerderij in de buurt contact te zoeken, samenwerking te zoeken, plannen te ontwikkelen, misschien wel de eerste stap voor de ontwikkeling van een natuurlijke speelplek etc. Bovendien kan dit een mooie gelegenheid zijn voor meer bekendheid van Springzaad, landelijk en regionaal!

 

Voorstel doen voor activiteiten

De vSKbN (vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland) zal activiteiten rondom dit thema uitwerken en via haar website beschikbaar stellen aan de kinderboerderijen. We hebben afgesproken dat wij vanuit Springzaad hier ook suggesties voor gaan doen. Te denken valt aan:


- Activiteiten rondom eetbare tuinen
- Kinderboerderijen op het spoor zetten van Springzaad als ze meer willen doen met groen/spelen/natuurlijke elementen in de tuin
- Groenere speelruimte en duurzaamheid

 

Uiteraard met verwijzing naar uitgaven en de website van Springzaad. Dus bij deze meteen een oproep aan jullie: heb je suggesties voor activiteiten, laat het dan vooral aan me weten, dan kan ik ze doorspelen aan de vSKbN.

 

Welke contacten zijn er al?

Verder ben ik erg benieuwd wie van jullie al vanuit Springzaad contacten heeft met kinderboerderijen, bv. omdat daar een natuurlijke speelplek is of je samen activiteiten organiseert. Geef die contacten en goede voorbeelden graag door aan mij!

De komende maanden zal ik samen met de vSKbN de plannen wat verder uitwerken, en jullie input kunnen we er goed bij gebruiken! Meedenkers zijn ook welkom!

 

Met dank voor jullie input!

Speelse groet, Maike Nelissen, Springzaad regio Deventer e.o.

deventer@springzaad.nl


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden