NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

3 april 2014
Workshops Beheer en Gebruik van Fonds 1818 i.s.m. Springzaad en ElemenTree

In de afgelopen jaren zijn er in het werkgebied van Fonds 1818 -Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer- heel veel groene schoolpleinen opgeleverd: ca. 200 locaties waar minimaal enige vergroening gerealiseerd werd. Wij mogen hier dan ook zonder twijfel van de meest succesrijke groene schoolpleincampagne in ons land spreken! Maar naast veel enthousiaste reacties en mooie foto’s van de scholen, zijn er óok problemen gemeld die om een adequate aanpak vragen. Problemen in de sfeer van beheer, onderhoud en gebruik in het lesprogramma.


Tijdens een gezamenlijke fietstocht met de projectleiding van het Groene Schoolpleinen-project konden we dat bij 10 geselecteerde locaties in Den Haag met eigen ogen vaststellen of in gesprekken met betrokkenen horen. Veel scholen worstelen met het onderhoud en het beheer van de pleinen, omdat vaak de parate kennis binnen de school ontbreekt. En hoe integreer je het plein in het lesprogramma?

Fonds 1818 heeft i.s.m. Stichting Springzaad (regio's Leiden, Delft en Zoetermeer) en ElemenTree (Den Haag) een workshopprogramma ontwikkeld, waaraan scholen kosteloos kunnen deelnemen. Het programma bestaat uit drie workshops van één dagdeel, die door professionals worden gegeven op het eigen plein. Vooraf vindt er een gesprek plaats, waarin iedere deelnemer aan kan geven welke vragen en wensen er leven, zodat het programma op maat kan worden aangeboden. Na afloop van de workshops beschikt dan iedereen over een eigen ‘beheer- en beleefkalender’, waarin naast alle onderhoudswerkzaamheden ook praktische, bijvoorbeeld educatieve mogelijkheden staan om het groene schoolplein nog beter te gebruiken.
Zowel Springzaad als ook ElemenTree organiseren deze cursussen in nauwe samenwerking met de lokale NME-diensten.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden