NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

16 december 2015
Natuurspeelterrein Heumensoord feestelijk geopend

Op deze zondagmiddag smelt de lach van kinderen samen met het geluid van de metallofoon (muziekinstrument van stalen toetsen op grote boomstammen). De officiële opening van het natuurspeelterrein bij vluchtelingenopvang Heumensoord te Nijmegen markeert het begin van een plaats waar kinderen kind kunnen zijn, zonder stil te moeten staan bij de realiteit van alledag. Dat dit is gelukt blijkt uit het plezier van de kinderenvandaag. Iets waar alle betrokken vrijwilligers en bedrijven op hadden gehoopt. 


Mooi initiatief

In de afgelopen vijf weken is hard gewerkt om deze natuurlijke speeltuin te ontwerpen én te realiseren. In goed samenspel tussen speelnatuurspecialisten die zich vrijwillig inzetten (verbonden aan Stichting Springzaad enVereniging Wilde Weelde) en bedrijven (BTL en André Weijers) is deze prachtige speelplek tot stand gekomen. 

Natuurmonumenten is beheerder van het gebied. Enkele medewerkers van Natuurmonumenten namen het initiatief voor deze natuurspeeltuin. Zij organiseerden een geldinzamelingsactie onder medewerkers en vrijwilligers van de organisatie. Met de onthulling van een informatiebord, waarop diverse speelelementen zijn gevisualiseerd, werd de speeltuin geopend. Om ervoor te zorgen dat alle aanwezigen de opening konden verstaan zorgde Yasser en Ibrahim voor de Arabische vertaling. Locatiemanager Lian van Driel van COA overhandigde daarnaast een bedankbord aan de initiatiefnemers, Bjørn van den Boom en Dieuwertje Penders, namens alle kinderen van de vluchtelingenopvang .

 

Goede inwijding

Na het officiële gedeelte konden alle kinderen de speeltuin echt inwijden. Er werd muziek gemaakt, marshmallows en broodjes werden geroosterd en gegeten en kinderen trotseerden het touwenparcours. Er werd tot laat in de middag gespeeld, onder andere ook door een plaatselijke groep van de scouting. Zij hebben aangegeven voor hun wekelijkse activiteiten vanaf nu ook gebruik te willen maken van de speelplek. Sigrun Lobst en Petra Wevers, die het project vanuit Springzaad ontwierpen en coördineerden vertellen, “Wij worden helemaal ondergedompeld in een warme golf van dankbare belangstelling, kinderen van alle leeftijden zijn gretig naar speelse persoonlijke ontmoetingen, waarbij ze hun groeiende woordenschat Nederlands kunnen inzetten. We hopen dat ons project veel navolging vindt op andere plekken in Nederland!”

 

Meer foto's op Facebook


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden