NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

24 januari 2017
Trainingsdag Vallen en Beknellen 24 feb

Twee jaar geleden heeft Koen de Maertelaere een twee-daagse gegeven over veiligheid. Vorig jaar ging hij dieper in op risico-analyse. Dit jaar staat vallen en beknellen op het programma. Vallen en beknellen zijn twee gevaren die kinderen nog niet meteen zien en niet zelf kunnen inschatten. Beide gevaren komen veel voor, ook als er geen “standaard” speeltoestellen gebouwd of gebruikt worden. Zelfs in de natuur komen we beide gevaren tegen.


Wie de normenreeks i.v.m. de veiligheid van speeltoestellen goed naleest zal meteen zien dat er veel aandacht gaat naar deze heel specifieke gevaren. De spelregels die in de normenreeks opgenomen zijn kunnen 1 op 1 overgenomen worden in speelnatuur. De basisprincipes en afmetingen om beide gevaren te herkennen zijn eenvoudig te leren en makkelijk toepasbaar. Voorzien van deze kennis kun je zelfverzekerd aan de slag maar je leert ook onderbouwd argumenteren in geval van discussies bij inspecties of keuringen. Naast de theorie brengen we buiten, op het terrein van de Speeldernis, het geleerde meteen in praktijk.

Deze kennis in combinatie met de risico analyse tilt je naar het niveau dat noodzakelijk is om verantwoord speelruimtes in te richten. Koen De Maertelaere won vorig jaar een award voor zijn werk in de Europese normencommissie.

 

Vrijdag 24 februari 2017

Tijd: 9.30 – 17.00 uur

Waar: In de Speeldernis, Rotterdam

Door: Koen De Maertelaere

Kosten: € 125,- voor vrienden/partners Springzaad, € 145,- voor externen

Opgave/info: info@springzaad.nl voor 20 februari


Flyer vallen en beknellen

« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden