NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

15 oktober 2010
Avonturenbos in Brunsummerheide

In de afgelopen weken zijn er een achttal unieke dieren in het gebied rondom Bezoekerscentrum Brunssummerheide ontdekt. Nader onderzoek maakte duidelijk dat de dieren op kunstzinnige wijze uit oude boomstammen zijn gezaagd.


Deze boombeelden zijn de nieuwste aanwinst voor het Brunssumse Avonturenbos. Het is een kleinschalig speelbos voor de jeugdige bezoekers van het gebied. Na de nieuw aangelegde educatieve poel, enkele klauterpalen en de stenen-arena zijn deze “Boombeelden” een uitdagende aanleiding voor spel en ontdekking. Er zal ook een natuurleerpad met speurtocht mee gerealiseerd worden.

 

Boomsculptuurzager Roel van Wijlick heeft in 4 dagen tijd zijn kettingzaag laten spreken en prachtige creaties geboetseerd. Het resultaat mag er zijn. De grenzen van het Avonturenbos worden vanaf nu gemarkeerd door beelden van kikker, libel, mens(!), krekel, uil, vos, ree, specht, slang, buizerd en eekhoorn. De boomstam voor de buizerd werd door een paard naar de uitkijkheuvel gesleept.

 

De realisatie van deze boombeelden is mogelijk gemaakt door Ikea Heerlen. Zij zien dit –samen met Natuurmonumenten- als een waardevolle en aansprekende manier om de jeugd weer “naar de natuur te lokken”. Het ligt in de bedoeling om het Avonturenbos nog aan te vullen met een heksenhuisje, een mandschommel, struikhuizen, een wilgentunnel en een huttenbos.
 

 

Meer informatie: Paul Wijenberg, Team Communicatie Brabant, Limburg. Tel. 06 – 55825 111.

 


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden