NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

18 november 2010
Opening Spettertuin in Lelystad

Ook Lelystad is een natuurspeeltuin rijker; de Spettertuin is op 13 oktober geopend. Samen met de gemeente Lelystad, heeft Landschapsbeheer Flevoland met behulp van de expertise van de BuitenRuimte voor Contact voor veel buurtkinderen en bewoners een eerste spetterende natuur speel- en doedag georganiseerd. Zo'n honderd kinderen bezochten die middag en deden een doe-excursie, maakten rietbootjes en vlochten met elkaar van wilgentenen een echte wilgenhut.


De wethouder mocht het openingswoord voltrekken en de naam van de nieuwe speelplaats onthullen. Maar onder het doek zat iemand verstopt … een takkenwijf! Het takkenwijf zocht een nieuw hutje en wilde graag op de Spettertuin gaan wonen. Gelukkig mocht dat van de kinderen. Nadat ze een plekje hadden uitgekozen, hebben de kinderen gewerkt aan een takkenhuisje.

 

Boomstammen en stapstenen, struinbosjes met takkenrillen en houtstapels, een wilgenhut en -hekjes, een prachtige waterloop, een eiland en enkele speelheuvels. En ook een speelhuisje en een kabelbaan. Dit zijn de basisingrediënten voor de natuurlijke speelplaats de Spettertuin in Lelystad.

 

Leerlingen van scholen hebben meegedacht over de inrichting van deze speeltuin. Ook de naam en het nieuwe logo voor de speelplaats werd gevonden via het uitzetten van een prijsvraag bij in de buurt liggende scholen.

 

De basis is gelegd, maar nu ligt er de uitdaging om samen met de omgeving dit speelterrein verder vorm te geven. Landschapsbeheer Flevoland organiseert in samenwerking met de gemeente maandelijks voor de buurt doe- en speeldagen. Op deze dagen worden o.a. spelaanleidingen gemaakt, knotwilgen aangeplant, een natuurroute aangelegd, verwilderingsbollen en inheems bosplantsoen geplant, een ijsvogelwand gemaakt en een vlinderstrook aangeplant. Ook de scholen kunnen jaarlijks met de hoogste groepen hieraan meewerken onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland. Voor meer informatie hierover Landschapsbeheer Flevoland, Margriet Brouwer: 0320-294939

 

De natuurlijke speeltuin is mede ontwikkeld via het project Modder aan je broek. Voor meer informatie over het project Modder aan je broek kunt u contact opnemen met Mirjam Koedoot van Landschapsbeheer Nederland, Tel. 030-2345010
 

Klik hier voor meer foto's van de opening.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden