NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

23 februari 2011
Workshop Wilgenbouw in Belgi√ę

Het Springzaad Steunpunt Vlaanderen kondigt in haar nieuwsbrief van februari enkele Winterse Workshops Wilgenbouw aan in maart en april. Praktische workshops waarin samen gewerkt wordt aan tunnels en hutten met wilgentenen. De workshops zijn in eerste instantie bedoeld voor het Vlaamse netwerk, maar als er voldoende plekken over blijven kunnen ook leden van het Nederlandse netwerk zich aanmelden.


Vanuit een plan dat door de gastlocatie is bedacht, gaan we aan de slag om levende speelobjecten te maken. Je leert verschillende technieken en ‘de knepen van het vak’.

 

Waar en wanneer?

  • Zaterdag 12 maart

Freinetschool Het Zonnehuis

Mechelen

10.00u -16.00u

 

  • Zaterdag 19 maart

BSGO Hertog Karel

Wilsele- Putkapel (Leuven)

10.00u-16.00u

 

  • Zaterdag 26 maart

PNEC De Kaaihoeve

Meilegem (Zwalm)

10.00u-16.00u

 

  • Zaterdag 9 april

Het Paleis

Diepenbeek

10.00u-16.00u

 

Voor wie?

Iedereen die speelnatuur een warm hart toedraagt is welkom: professionelen en geïnteresseerde leken, ontwerpers en aannemers, leerkrachten, begeleiders van kinderopvang en jeugdverengingen, openbare besturen, jeugddiensten, mensen uit de natuur- en milieusector…

 

Begeleiding door twee trekkers van Springzaad.be

Frederik Nijman werkt en leeft op de bioboerderij van het provinciaal domein De Averechten in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat ervaring met wilgenbouwsels. Zowel thuis als elders heeft hij levende constructies gemaakt. Zie: www..steunpuntjeugd.be/uploads/documents/Averegten.pdf

 

Kris Van Ingelghem, vaste medewerker van GREEN vzw, zal de workshop in Leuven (Wilsele –Putkapel http://users.skynet.be/heemtuinhertogkarel/ ) begeleiden.

 

Kosten

20 euro (eten en drank inbegrepen)

Meebrengen indien mogelijk:

Snoeischaar/takkenschaar, spade en zandschop en eventueel grondboor, handschoenen.

 

Inschrijven

Schrijf zo snel mogelijk in door de ingevulde inschrijvingstrook in bijlage te mailen naar met vermelding 'wilgen'

Per locatie kunnen we maximum 20 mensen aan het werk zetten. Vermeld in je e-mail voor welke locatie je kiest en uit welke sector je komt. De inschrijvingen worden per locatie afgesloten een week voor datum. De eerste 20 inschrijvingen ontvangen per e-mail een bevestiging waarin ze uitgenodigd worden om €20
over te maken op het rekeningnummer van Springzaad Vlaanderen. Na ontvangen van de storting is de inschrijving definitief.
Wanneer de workshop niet zou door gaan omwille van vorst of storm, maken we dit per mail en op www.springzaad.be bekend. Er wordt dan ook een alternatieve datum voorzien.
Tijdens de lunchpauze zal de gastlocatie zich kort voorstellen en is er gelegenheid tot uitwisselen van projecten. Breng misschien wat documentatiemateriaal mee ter inzage!


 


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden