NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

5 juli 2011
Excursie EVA Lanxmeer, Culemborg

Het landelijke platform Ruimte voor de Jeugd (www.ruimtevoordejeugd.nl) organiseerde vrijdag 24 juni j.l. haar jaarlijkse excursie naar de natuur-, mens- en milieuvriendelijke wijk EVA Lanxmeer in Culemborg.

Nog voor we de bijeenkomstruimte van Educare - midden in de wijk gevestigd - bereikten liepen we al de kersverse tuinmakelaar Edgar van Groningen tegen het lijf, die met een delegatie van de gemeente Amersfoort eveneens in de wijk op werkbezoek was.


Onder leiding van Marijke Sluijter van Educare (www.educare.nl)  maakten we na de obligate vergadering en een PP presentatie van Marijke, een ontspannen wandeling langs kleurrijke, gevarieerde woonhuizen en -erven, fraaie bloemrijke en sociaal opgezette tuinen in de vele binnenhoven en langs de gebouwen, door een prachtige boomgaard en langs mooie waterpartijen... We kregen uitvoerig uitleg over de geschiedenis van de wijk, de groene en blauwe verbindingen, de milieuvriendelijke activiteiten (waterbeheer, zonneenergie etc.) En alles steeds weer toegespitst op het thema van de rondleiding "Natuurlijke speelplekken in de wijk".

Zie voor meer impressies het fotoalbum 


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden