NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

1 september 2011
Kinderen claimen terrein

Basisschoolkinderen in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord creëren hun eigen natuurspeelterrein op een braakliggend terrein aan de Kometensingel. De afgelopen maanden gaven ze een eerste aanzet voor de speelplek onder begeleiding van theatergroep Groen Gras. Hoe de kinderen dit aangepakt hebben is mee te beleven op een videofilm. Op het terrein kunnen leerkrachten komend schooljaar natuuronderwijs geven. 


Door de crisis in de bouw blijven veel braakliggende terreinen in Amsterdam lang leeg. De plekken zijn vaak afgeschermd met hekken en zien er verpauperd uit. Er gaan steeds meer stemmen op dat dit beter kan. Amsterdamse politici pleiten voor tijdelijk gebruik van de braakliggende terreinen. Met dit project voegen Theatergroep Groen Gras, Milieucentrum Amsterdam en de docenten en schoolkinderen van basisschool de Satelliet de daad bij het woord.

Doel van dit gezamenlijk initiatief van school, theatergroep en milieucentrum genaamd 'Op de Schop' is om een positieve bijdrage te leveren aan de wijk en de kinderen die hier wonen en naar school gaan. Het idee voor een speelterrein leefde al in de buurt zelf en het project haakt daarop aan. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door het NME Arrangement Gezonde voeding en biodiversiteit, Stadsdeel Noord en woningcorporatie Ymere.

Meer weten? Behalve het filmpje, is er ook een blog. http://opdeschop.blogspot.com/  Leerkracht Marlous Reidsma van basisschool De Satelliet beschrijft daar de vorderingen op het terrein en de ervaringen van haar leerlingen. Zo vertelt ze over het verbouwen van popcorn. Grappig, leerzaam en inspirerend!

Link naar de video:

http://www.youtube.com/watch?v=rdTsymaIFsA


 


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden