NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

29 september 2011
Te goeder Trouw

Enkele weken geleden vertelde ik in een telefonisch interview een redactrice van het dagblad Trouw zeker een half uur lang 'vrij en onbekommerd' van alles over de laatste ontwikkelingen in schoolnatuurtuinland.

Woensdag 21 september verscheen een flink artikel "Geen tegels, maar bomen, gras en water" in het katern De Verdieping, duurzaamheid & natuur. De strekking van haar verhaal is heel aardig, ze interviewde ook b.v. de directeur van het 't Schrijvertje in Apeldoorn, en de ontwerper van hun groene schoolplein, Paul van Eerd, maar had zij haar concept toch nog even, zoals afgesproken, opgestuurd...


... dan had ik haar zeker gewezen op een storende fout in de zin: "Springzaad is bezig met een inventarisatie van groene speelplekken in Nederland. Waar de stichting er ongeveer twintig verwacht, heeft ze er al tachtig geteld". Hiermee bedoelde ik uitdrukkelijk alleen in de provincie Noord-Holland, en niet in heel Nederland... daar verwachten we ongeveer 10x zo veel!  

En in de digitale versie heeft de koppenmaker het kwantitatieve nog meer naar voren gehaald en die zin zelfs in de ondertitel gezet!

Ik heb haar nog verzocht een rectificatie in Trouw te laten plaatsen, maar die worden natuurlijk lang niet zo goed gelezen. Wel heb ik de welgemeende excuses ontvangen.

Bij deze dus tenminste naar alle Springzaad-nieuwsbrieflezers: Nederland is nog veel rijker aan speel- en leerlandschappen, speelnatuur etc. dan Trouw verkondigt. (Willy Leufgen)

verder lezen (Digitale versie van het artikel in Trouw)
 


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden