NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

3 oktober 2011
Leve de lokale netwerken!

De tijd lijkt in steeds meer steden rijp voor een volgende fase in speelnatuurland: na jaren advies en informatie, publicaties en een stroom aan beelden, inspiratielezingen, presentaties, studiedagen, maar vooral ook heel veel boeiende praktijkexcursies binnen Nederland en het omringende buitenland worden we in de afgelopen maanden regelmatig uitgenodigd voor allerlei verbindende bijeenkomsten van lokale en regionale speelnatuurinitiatieven.


Enkele voorbeelden:

In Enschede ontmoette het provinciale 'kennisnetwerk speelruimte' elkaar op 6 oktober voor een bijeenkomst "Natuurlijk spelen in al zijn breedte". Met discussie, uitwisseling en praktijkbezoek. Initiatiefnemer: Gemeente Enschede, ONS en Sportservice Overijssel.
In Leiden organiseert Fonds 1818 voor alle scholen die deelnemen aan hun initiatief voor meer groene schoolpleinen een kennis- en ontmoetingsdag, 26 oktober op locatie, de OBS Woutertje Pieterse.
In Apeldoorn organiseert Het Natuurhuis een inspiratiemiddag 'door Apeldoornse scholen, voor Apeldoornse scholen en buitenschoolse opvang'. En wel ingebed in het initiatief van "101 groene klaslokalen", een initiatief van 8 Gelderse NME-centra, ondersteund door de schooladviesdienst Marant en Springzaad.
In Amersfoort werkt sinds kort een duo 'verbindende' kennismakelaars 'Duurzame Ontwikkeling', Edgar van Groningen en Jos Timmermans aan o.m. de thema's speelnatuur, leer- en speellandschappen bij scholen, buurtgroen...   


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden