NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

22 april 2012
Opening natuurspeelplek Tjuchem

Zaterdagmiddag 14 april j.l. werd in Tjuchem (Gr.) het dorpsrandpark/ natuurspeelplaats feestelijk geopend. Ook werd de naam van het park onthuld door wethouder Gea Huizing samen met de prijswinnaar van de naamgevingwedstrijd. Het park heet vanaf vandaag 't Kooiland.


Naast het officiële gedeelte was er ook genoeg te doen voor de kinderen. Straatartiesten van 'Theaterpret' vermaakten de kinderen en betrokken hen bij de opening door een ontsnapte vogel weer terug naar het park te brengen. Na de onthulling van het infobord verzamelde iedereen zich bij de ingang van het park waar door wethouder Gea Huizing en alle aanwezige kinderen een kudde Soay-schapen losgelaten werd in het park. Deze Soay-schapen zullen het hele jaar rond zorgen voor een natuurvriendelijk beheer. De burgemeester van Slochteren Geert-Jan Ten Brink heeft samen met enkele kinderen een herdenkingsboom geplant in het park waarna het officiële gedeelte ten einde was. De kinderen en alle aanwezigen konden op eigen houtje het park verkennen.

Tjuchem is één van de 6 nederlandse pilotprojecten van Landschapsbeheer Nederland en werd ontworpen door Heilien Tonckens, Landschapsbeheer Groningen.

Het project 'Modder aan je broek' is bedoeld om de kennis over speelnatuur te vergroten en te verspreiden.

Naast Landschapsbeheer zijn Stichting Oase, Buitenkans Participatieve groenprojecten en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) er bij betrokken. Het project werd medegefinancierd door het Ministerie van VWS, het VSB fonds en de Nationale Postcode Loterij. Op lokaal niveau werden gemeenten, lokale organisaties en verenigingen betrokken bij de aanleg en beheer van de natuurlijke speelplaatsen.

Meer lezen en foto's


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden