NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

22 april 2012
Cool nature Apeldoorn

Op woensdag 21 maart - dit jaar een heerlijke lentedag - werd ook in Apeldoorn de Boomfeestdag gevierd. Tijdens dit evenement werd het Cool Nature natuurspeelterrein Berg en Bos geopend. De speelweide in park Berg en Bos is het afgelopen jaar omgetoverd tot een avontuurlijke speelplek.


Leerlingen van de Heuvellaanschool en MBO Groenopleidingen Helicon plantten op de eerste dag van de lente de laatste bomen. Daarna was er de feestelijke opening met alle mensen die hebben meegewerkt aan de realisatie van het Cool Nature natuurspeelterrein. Een speelweide waar kinderen buiten de paden kunnen struinen en ravotten, boomhutten bouwen en met water en zand kunnen spelen. Bovendien is het een heerlijke plek om te picknicken of tot rust te komen op een bankje. Een plek waar jong en oud kan spelen, bewegen en leren in de natuur.

Volgens Karsten Orth, ontwerper openbare ruimte van de gemeente Apeldoorn, en al jaren pleitbezorger voor avontuurlijke speelterreinen, waar kinderen zelf aan de slag kunnen met natuurlijke materialen is de omvorming van de speelweide van Park Berg en Bos tot Cool Nature een hoogtepunt in de lijst met natuurlijke speelplekken die hij in Apeldoorn al heeft ingericht.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden