Alles buiten hield nog even zijn ‘adem in’, ‘stilte voor de storm’ voordat alles weer uitbarst, uitloopt, in blad komt,  groeit en groen wordt.

De sneeuw is met een paar graden hogere temperatuur snel verdwenen, de voorjaarsbloeiende bollen als sneeuwklok en sneeuwroem die verstopt zaten onder de sneeuw, komen als één van de eerste planten tevoorschijn, de andere planten volgen snel, alles wordt zo meteen weer groen.

Een nieuw jaar, het naderende voorjaar: we hebben er zin in! 

Pjotr Timmerman is de eerste week van dit jaar meteen op de fiets gestapt met stagiair Jurek Minderman om met hem speelplekken te bezoeken in de regio Nijmegen. Inmiddels heeft Jurek kennis gemaakt met een flink aantal mensen die actief zijn onder de Springzaad vlag in verschillende regio’s in het land. Hij schrijft over zijn ervaringen in deze nieuwsbrief. 

Ook Ity wil het flink ‘bont maken’ dit jaar en in de overdenking van Jeanette geeft zij aan dat ze de bomen is gaan begrijpen die in het voorjaar hun nieuwe knoppen jubelend begroeten en “Alles is goed” lijken te trompetteren.

‘We houden ons nog even in’, maar er komt een moment waarop we straks ‘los kunnen barsten’, met activiteiten, bijeenkomsten, feesten, het gezamenlijk bezoeken van mooie voorbeelden van natuur en speellocaties!

Door: Marjan Nijland en Heilien Tonckens