‘Een wilde bloemenweide bruist van het leven en is de perfecte plek voor kinderen om te leren over de relatie tussen planten en insecten’

Cruydt-Hoeck heeft de droom meer biodiversiteit te creëren met inheemse bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. Cruydt-Hoeck is kweker en leverancier van inheemse wilde planten, zaden en zadenmengsels van regionale herkomst en adviseert gemeenten, (groen)bedrijven, plannenmakers en particulieren bij het creëren van succesvolle bloemenweides.

Samen met u zetten we de wereld in bloei!

Onze bloemenmengsels zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar kennis en ervaring met wilde inheemse planten. We hebben zaadmengsels voor iedere grondsoort en ecologische situatie. Al onze mengsels zijn geschikt voor insecten, zoals wilde bijen en vlinders. Kies uw mengsel niet op basis van de naam en ook niet op kleur, maar kies het mengsel dat bij uw bodem en groeiplaats past! Zo is succes gegarandeerd.

Wilde bloemen op het schoolplein…

Een wilde bloemenweide bruist van het leven en is de perfecte plek voor kinderen om te ontdekken hoe de relatie tussen planten en insecten in elkaar steekt. Met een loep pissebedden, wantsen of vlinders bekijken en observeren hoe bijen nectar halen bij bloemen. Zelf zaad oogsten en vervolgens weer zaaien. Het kan allemaal in een wilde bloemenweide.
Door inheemse bloemenweides op schoolpleinen te creëren, raken kinderen bekend met wilde bloemen en gaan ze ervan houden. En dat is belangrijk. Insecten en wilde planten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hun aanwezigheid is essentieel voor een gezond natuurlijk ecosysteem. Onze bloemen zijn ook in het wild te ontdekken, wat de herkenningswaarde voor kinderen verhoogt en waardoor zij de relatie leggen met ‘echte’ natuur.

Bestel ons lespakket ‘Wilde planten & insecten’!

Cruydt-Hoeck heeft speciaal voor basisschoolleerlingen een lespakket ontwikkeld met daarin een prachtige lesfolder over wilde planten & insecten inclusief uitdagende praktijkopdrachten en een kleurrijk bloemenmengsel om te zaaien in de schooltuin. Dit lespakket is hier te bestellen.

We zijn en blijven natuurlijk boven alles kweker en leverancier van wilde bloemenzaden.