Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

15 februari 2016

Over 50 dingen op een CoolNature plek...

Zo vallen allerlei zaken samen: we worden gevraagd als vertegenwoordiging van Springzaad voor een interview met RTV Oost over ons winnende idee over de lijst met 50-dingen-die je enz. Het interview moet bij voorkeur plaatsvinden op de CoolNature-speelplek in Olst. Daar moet de cameraman namelijk nog een interview afnemen met wethouder Marcel Blind van gemeente Olst, over de ambities van Olst met natuurlijk spelen. Als ik vertel dat deze speelplek is ontworpen door ook een Springzaadlid, te weten Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder, volgt prompt een afspraak voor nog een interview, met Anneke, dit keer op natuurspeelplek de Waterstam bij de Ulebelt in Deventer. Want dat past beter in de agenda's. En bij de Waterstam zijn kinderen volop aan het spelen.

Kortom: op allerlei plekken in de provincie extra aandacht voor de noodzaak om kinderen weer meer de natuur in te krijgen. En voor de lol waar dat mee gebeurt, de professionaliteit waarmee bouwers en ontwerpers dat doen, het enthousiasme van kinderen om ideeen aan te dragen voor hun nieuwe speelplek. En de mogelijkheden om die 50 dingen ook op zo'n speelplek uit te voeren. Of misschien wel op heel andere plekken, in de bossen, bij de Ijssel....

Het boek met de 50-dingen gaat het komende half jaar in elk geval in elkaar gezet worden, we hebben al overleg over de te odnernemen stappen, de eerste mee-denkers hebben zich al gemeld en er is vooral veel enthousiasme en bijval voor dit idee gekomen. Nu gaan we met de hulp van Stichting Buitenmakelaar aan de slag om er iets moois van te maken.

En de gemeente Olst heeft er in elk geval een fraaie speelplek bij, één van de 4 Cool Nature-pilot-speelplekken in de provincie. Waar de laatste boompjes en struiken nog wel in de zompige klei geplant moet worden, maar dat het er veelbelovend uitziet, is nu al te zien voor wie er op let.

 

En anders: dinsdagavond 16 februari, in het programma Overijssel Vandaag van RTV Oost (of in de herhaling/ op internet).


uitzicht op de burcht van het Slingerrijk, uiteraard met de onverwoestbare pomp
uitzicht op de burcht van het Slingerrijk, uiteraard met de onverwoestbare pomp
wilgen, hout, klei en water: meer heb je niet nodig voor een fantasievol spel.
wilgen, hout, klei en water: meer heb je niet nodig voor een fantasievol spel.
 


Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden