Speelnatuur Zuid-Limburg


Speelnatuur in Zuid Limburg

Welkom…

… op de regionale site van het Springzaad speelnatuurnetwerk “Zuid-Limburg”!  Springzaad Zuid Limburg is een netwerk voor en door iedereen die zich in wil zetten voor speelnatuur in de Zuid Limburg. Het netwerk bestaat uit een actieve groep mensen die onderling kennis en ervaringen uitwisselen, adviseren over speelnatuur en activiteiten organiseren.

Daarnaast ook een open netwerk in ontwikkeling voor iedereen die al langer actief is op het gebied van speelnatuur in Zuid-Limburg. Voor zowel amateurs (= liefhebber) of als professionals. Een netwerk waarin we samen kennis en praktijkervaring kunnen uitwisselen; of bijvoorbeeld excursies, studiedagen, cursussen en workshops e.d. kunnen organiseren. Met het uiteindelijke doel om samen nog veel meer spannende, avontuurlijke  speelnatuur te ontwikkelen. En dan het liefst van duurzame en hoge kwaliteit!

Uiteraard ook graag samen met andere regionale netwerken, de landelijke Springzaad-organisatie en anderen die actief zijn op het gebied van natuurlijk spelen.


Natuursteen, op een mooie plek vol uitdagingen

Aan wie denken we?

Iedereen die op de een of andere manier in de regio met speelnatuur te maken heeft, nodigen wij uit deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je hier aan.

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan hier naar speelnatuurprojecten in je woonomgeving of in de rest van Nederland. Heel veel inspirerende beelden zijn ook te zien op de landelijke Springzaad website. Op deze website ook veel interessante informatie over financiën, uitdaging en veiligheid en andere onderwerpen waar je al snel mee te maken krijgt als je een natuurspeelplaats wilt gaan ontwikkelen. Zoek je argumenten en / of wil je je meer gaan verdiepen dan is het zeker interessant artikelen te downloaden of brochures en boeken te raadplegen. Een aantal daarvan is te koop in de Springzaadwinkel.

Ook landelijk worden excursies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Via de 8-10 keer per jaar verschijnende nieuwsbrief blijf je hiervan op de hoogte.

Speelnatuurkaart Zuid-Limburg

Binnen Springzaad bedoelen we met de regio Zuid Limburg de regio Maastricht – Parkstad – Sittard-Geleen.