Natuurspeeltuin Beljaart Buiten - natuurspeelplaatsen/groene speeltuinen

Dongen

Contactgegevens

  • Beljaartlaan
  • 5103AA Dongen
  • Noord-Brabant
  • Regio: West Brabant
  • 06-23218469

Contactpersoon

  • ,

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
Hier kwamen de rovers vandaan...
Het gebied is zo´n 10.000 m2 groot en is toegankelijk via een fietsbrug aan de Beljaartlaan (nabij nieuwbouwwijk De Beljaart).

Een gebied waarin je heerlijk kunt wandelen, fietsen, spelen. Kinderen kunnen hier heerlijk vies worden en spelen met zand en water. Een heerlijke plek om neer te strijken, terwijl de kinderen spelen op het waterfort. Dit fort is bereikbaar via een trekpontje en een hangbrug.

Er is van alles mogelijk in dit land van Dwalers van Dongen. De inrichting is een beetje gebasseerd op de geschiedenis van gemeente Dongen, waar edelman Willem van Duivenvoorde ooit een kasteel bouwde...

De speeltuin heeft een echt fort. En heb je de draak en de krokodil die het fort bewaken al gezien?

In deze speeltuin is veel water. Het water is bedoeld om mee te spelen, niet om in te zwemmen. Bij het pontje, de stapstenen en de brug is het water enkele centimeters diep. Op andere plaatsen kun je misschien niet staan. Speel je in het water, dan is het belangrijk dat je een zwemdiploma hebt of dat een volwassene op je let.

De gemeente Dongen en Waterschap Brabantse Delta hebben deze zone aangelegd zodat dieren en planten hier alle ruimte krijgen. Wie weet kom je hier een groene kikker, oranjetipje (vlinder) of weidebeekjuffer (libelle) tegen. De ecologische verbindingszone staat aangegeven met speciale routebordjes.

Waterschap Brabantse Delta houdt de kwaliteit van het water in de gaten.

Foto's met dank aan BOAS en Hoveniersbedrijf Giel van der Palen.

BOAS heeft de "standaard"speeltoestellen aangelegd, zoals de waterspeelplek, het pontje, het klimkasteel en de habelbaan.

Hoveniersbedrijf Giel van der Paalen heeft het grondwerk en de oversteekplaats met keien, brug door het water, de bomenster, de hoge klimbomen, het doolhof, de zitkeien, voetbaldoelen en de picknicktafel aangelegd.
Omgeven door het groen van de ecologische verbindingszone ligt aan de Bolkensteeg/Beljaartlaan speelgebied Beljaart Buiten. Het is toegankelijk via een fietsbrug aan de Beljaartlaan (nabij nieuwbouwwijk De Beljaart).
Horeca- en toiletvoorzieningen zijn hier niet aanwezig.

Informatie voor bezoekers

  • Toilet:
  • Leeftijdsgroep:

Achtergrondinformatie