NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

NATUURSPEELPLAATS ZUIDERPRET
Henri√ętte Roland Holstweg, ingang Veluweplein
Den Haag
www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Zuiderpret-genomineerd-voor-beste-groene-speelplek.htm

Natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark
Op woensdag 15 september 2010 werd de natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark geopend. Hier kunnen kinderen spelen met water, zand, modder, losse takken enz.

De natuurspeelplaats ligt in het Zuiderpark aan de rand van de grote speelweide, tussen 2 bosjes in. Hier kunnen kinderen verstoppertje spelen maar ook boomhutten maken met de losse takken die er liggen. Tussen de bosjes ligt een groot open gedeelte met in het midden een kunstmatig beek. Watervalletjes zorgen ervoor dat het water lekker naar beneden stroomt. Een heerlijke plek om m.b.v. dijkjes stuwmeertjes te bouwen en eindeloos met water en zand een delta te vormen. Via stapstenen in het water, boomstammen, slingertouwen en loopbruggen kun je aan de andere kant van de beek komen. Het water komt tot ongeveer de enkels.

Tussen de beek en de bosranden liggen heuvels en kuilen om te verstoppen, rennen en klimmen. Tussen hoge heuvels is een loopbrug gemaakt die aansluit op een uitkijktoren. De uitkijktoren staat op een heuvel van 3 meter hoog. Door weer een andere heuvel is een spannende kruipbuis gelegd.

Op de natuurspeelplaats groeien spontaan en aangeplant veel soorten wilde planten, aantrekkelijk voo vlinders en bijen. Daarnaast zijn er veel bomen met bessen die vogels lokken. Ook zijn er bramen en frambozen om te plukken en kruiden zoals lavendel en rozemarijn om te ruiken.

Ook voor de allerkleinsten
In de natuurspeelplaats is een apart gedeelte voor kinderen tot 6 jaar. Hier is het water ondieper en zijn de uitdagingen minder groot. Er is een pad door het bosje, een besloten plek met wilgenhutten en veel bloemen waar insecten op af komen.
Er zijn verschillende zitjes, banken en picknicktafels. Zo kunnen de ouders de kinderen goed in de gaten houden. Na het spelen kunnen de kinderen de handen en voeten wassen bij een kraantje.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden