NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

OPENBARE BASISSCHOOL DE DUIZENDPOOT
Veermanstraat 9
6163 BR Geleen
046-4106690

www.1000-poot.nl

Fotoalbum »

Een fraaie groene schooltuin met een groot cirkelvormig amfitheater (drie treden hoge zitrand), een wilgentunnel van zo’n 10 meter lengte, een tipihut, een bosgebiedje waar kinderen lekker kunnen ravotten, en een afgezet stuk grond met een vijver die gevoed wordt door de regenpijp van de gymzaal. Bij heel veel regen ontstaat er dan een wadi.

Er zijn verder een klein doolhofje met allerlei soorten struiken, een bouwhoek waar met grote takken en stenen gebouwd kan worden en een houtbedrijf leverde grote boomstammen die nu als klimtoestel fungeren.

Omdat de tuin een groot oppervlakte heeft heeft men in deze tuin niet zo veel last van speelsporen en kindererosie. De natuur krijgt genoeg tijd om te herstellen.

In de winter tijdens vochtige dagen blijft de tuin gesloten. Alleen als er vorst en sneeuw is kan er wel in de winter gespeeld worden. Er is een buitenlokaal met picknicktafels ingericht waar onder een groot afdak les gegeven kan worden. Het geheel is afgezet met een hek van draadwerk dat langzamerhand dichtgroeit met klimop en andere klimplanten.

De tuin werd ontworpen door Paul Janssen, CNME Maastricht en in 2011 aangelegd door hoveniersbedrijf Rietdijk in nauwe samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten o.l.v. Lia Weeda en Frans van Hoof.

Ontwikkeling van de tuin« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden