NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

NATUURSPEELTERREIN TIENGEMETEN
Tiengemeten
Lineke ten Bokum, 06-1054 3331

www.natuurmonumenten.nl/content/natuurspeelterrein-tiengemeten

Fotoalbum »

Het natuurspeelterrein op Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. Het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard (Zuid-West Nederland) bleek hiervoor een uitmuntende locatie. Naast het speelterrein zijn er op het eiland ook twee musea, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum waar men alles kan leren over de historie van het eiland en over hoe eb en vloed, de zon en de regen de natuur beïnvloedt.

Rennen, ravotten en vies worden is het motto op dit bijzondere speelterrein. 23 juni 2012 opende de natuurspeelplaats van Natuurmonumenten haar deuren. Op een ruig terrein van maar liefst 4,5 hectare groot kunnen kinderen zich uitleven en spelenderwijs leren over de natuur.

Ukkie-eiland voor kinderen van 0-4 jaar
Speciaal voor de kleinsten is er het Ukkie-eiland. Hoe jong ze ook zijn, water en zand zijn altijd een groot succes bij kinderen. Op het Ukkie-eiland zorgen flauwe oevers en ondiepe beekjes voor urenlang speelplezier. Er is een schildpadfontein en ploeterbeekje waar de kleintjes lekker in kunnen waden. Ouders en begeleiders kunnen toezicht houden vanaf de talloze overzichtelijke zitplaatsen. Bij minder weer is er een schuilpaviljoen met vuurplaats waar groepen samen brood kunnen roosteren. 

Spelen voor kinderen van 4-12 jaar
Voor deze leeftijdsgroep zijn er volop mogelijkheden om hutten en vlotten te bouwen, in doolhoven te dwalen en over - en zelfs dwars door! - heuvels te klauteren. Het grote natuurgebied omvat avontuurlijke speelplekken zoals Kruip-door-Sluip-door-Eiland en Doolhofeiland. De puur natuurlijke materialen zoals bomen, wilgentakken, beken en heuvels vormen het speelgoed waarop kinderen hun fantasie kunnen loslaten.

Openingstijden & tarieven
Hoogseizoen:
woensdag 14:00-17:00 uur, zaterdag en zondag 10:00–17:00 uur. Schoolvakanties: dinsdag tot en met zondag 10:00–17:00 uur. Laagseizoen: gesloten (met uitzondering van speciale evenementen). In 2012 kennismakingstarief van 4,50 euro (voor 2-18 jarigen). Volwassen betalen 2,50 euro, kinderen tot 2 jaar gratis. Op vertoon van de ledenpas krijgen leden van Natuurmonumenten 0,50 euro korting per persoon voor hele gezin.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden