NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPEELBOS MEERMOND
Cruquiusweg 49
2102 LS Heemstede
http://www.speelbosmeermond.nl

Achter de gemeentewerf

Speelbos Meermond

Park Meermond ligt in de gemeente Heemstede, tussen de Gemeentewerf en het Spaarne. Hier lag ooit  de gemeentelijke vuilnisbelt die met een flinke laag schone grond werd afgedekt. De natuur ontwikkelt zich hier weer spontaan maar er zijn ook bomen en struiken geplant en bloemenmengsels ingezaaid.
Het speelbos biedt alle ruimte om te spelen: je kunt in bomen klimmen, hutten bouwen, en je lekker uitleven. In de herfst van 2012 wordt er nog een duurzaamheidspad aangelegd. Dit pad geeft uitleg over het milieu en de omgeving.

Welke planten en dieren kun je tegen komen?

Het park is net aangelegd en al het groen moet nog gaan groeien. Maar vooral in het voorjaar en de zomer is het park al erg mooi. Boven het terrein zijn zelfs al roofvogels gezien en ook de ijsvogel is al meerdere keren gesignaleerd. Op het terrein is voor deze vogel een ijsvogelwand aangelegd. Langs het Spaarne ligt ook een paddenpoel. Als straks de oevers zijn begroeid, ontstaat hier een prima verblijfplaats voor amfibieën, zoals padden en kikkers.

Waar vind je Meermond?

Meermond ligt aan het Spaarne, achter de gemeentewerf, naast de weilanden van Hageveld en tegenover museum Cruquius. De ingang bevindt zich bij de Cruquiusweg 49, daar kunt u ook parkeren. Maar je kunt er ook komen vanaf het Oude Slot via het recreatiepad (trekpontje!). Of via het recreatiepad vanaf Hageveld.

Op woensdag 4 juli 2012 is Speelbos Meermond officieel geopend.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden