NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

NATUUR BSO DE KAMELEON
Tarthorst 675
6708 HX Wageningen
0317-843015

www.kinderopvang-wageningen.nl/content/locaties

Fotoalbum »

BSO De Kameleon is een levendige, natuurgerichte opvanglocatie voor kinderen in de leeftijd van 7 - 10 jaar. Via openslaande deuren hebben de kinderen direct toegang tot de omliggende tuin. We benutten de mogelijkheden die de tuin biedt optimaal: kinderen kunnen er spelen met water en zand, klimmen en klauteren, voetballen, maar ook uitrusten in de hangmat of worteltjes uit de moestuin halen. Zowel binnen als buiten wonen er op De Kameleon huisdieren zoals kippen, cavia's en anolissen. We streven ernaar de kinderen zoveel mogelijk biologisch te laten eten; standaard worden biologische melk, broodbeleg, kaas en diksap aangeboden.
BSO De Kameleon biedt naschoolse opvang en vakantie-opvang voor kinderen van alle basisscholen in Wageningen. Leerlingen van de Piekschool, de Kardinaal Alfrinkschool en de Tarthorstschool worden lopend van school opgehaald. OBS De Tarthorst is gekoppeld aan de BSO, waardoor deze leerlingen ook bij ons terecht kunnen voor voorschoolse opvang en opvang tijdens verlofdagen. Dagelijks spelen er op de locatie maximaal 30 kinderen, verdeeld over 2 stamgroepen en drie leid(st)ers. In de twee stamgroepen ervaren de kinderen tijdens eet- en drinkmomenten een vertrouwde groepssfeer, waarna ze via het open deurenbeleid vrije keuze in spel hebben. BSO De Kameleon wil de kinderen inspireren tot natuurlijk spel en maakt geen gebruik van computers of televisie. Alle kinderen zijn gekoppeld aan een vaste pedagogisch medewerker, die als aanspreekpunt fungeert en ook het welbevinden van het kind in de gaten houdt. 

De natuurrijke tuin rondom BSO De Kameleon werd - i.s.m. met de pedagogisch medewerkers - ontworpen en aangelegd door Paul Paardekooper, ecologisch hovenier uit Wageningen. « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden