NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

NATUURPARK KLINGENBERG
Klingenbergersingel
Venlo (Blerick)

Beschrijving
Deze grote groenstrook, ingeklemd tussen de woonwijk en de Rijksweg A73, is op een natuurlijke manier ingericht met speel- en ontmoetingselementen en is voorzien van een fiets- en wandelpad. Op een slimme manier is gebruik gemaakt van het reliëf wat er is vanwege de geluidswal langs de snelweg. Op deze helling zijn struinpaadjes ontstaan die de verschillende speelelementen met elkaar verbinden. Voor alle leeftijden is er wat te beleven, van fietsen, wandelen, fietscrossen, tot struinen en spelen.

De strook is openbaar toegankelijk. Er is ook een crossbaan en hondenuitlaatveldjes.

De ondergrond is divers. De wandel en fietspaden zijn geasfalteerd, en de strook zelf is begroeid met gras, struiken en planten. De crossbaan is gemaakt van halfverharding.

Voor de crossbaan is extra reliëf aangebracht.

Er zijn verschillende speelelementen gemaakt om te klimmen en te balanceren. Er liggen grote boomstammen in een kring om op te zitten.


Indruk
Slim gebruik gemaakt van bestaande ruimte, door het in te richten voor spelen, ontmoeten en recreatie. Op een leuke natuurlijke manier gedaan waardoor het niet ‘gemaakt’ aan doet. Er is voor verschillende leeftijdscategorieen wat te beleven en door de aanwezigheid van langzaam verkeer route is de sociale controle groot. Vanuit de wijk is het park heel goed bereikbaar via verschillende toegangspaden, die herkenbaar zijn aan de muurtjes die erbij staan.

 

Natuurbeleving
Het lijkt erop of de natuur zijn gang mag gaan in grote delen van deze groenstrook. Het doet natuurlijk aan. Planten en struiken groeien waar ze kunnen. Je kunt bijvoorbeeld bloemetjes plukken.

 

Beweging
Je kunt rennen, klimmen en balanceren. Fietsen op de paden of fietscrossen.

 

Beschutting/rust
Achter de heuvel kun je wat beschutting vinden, maar er zijn geen overkappingen gemaakt.

 

Veranderen
Er zijn niet veel takken om hutten te bouwen. Wel veel planten en in de zomer bloemen. Er is ook niet een aangewezen plek waar je met zand kunt bouwen, maar het zou wel mogelijk zijn.

 

YouTube filmpje  

 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden