NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

KINDERCENTRUM KINDERKUNST
Niemeijerstraat 27
6701 CL Wageningen
0317-451300


Fotoalbum »

Kindercentrum Kinderkunst bestaat uit twee kinderdagverblijfgroepen, de Dijk en de Fontein (beiden 0 tot 4 jaar) en een BSO groep Fantasia (4 tot 10 jaar).

Karakteristiek voor deze locatie is de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer in het prachtige monumentale pand aan de rand van het centrum. De tuin is ingericht met natuurlijke materialen en verdeeld in een gedeelte voor de kinderen van het kinderdagverblijf en een gedeelte voor de kinderen van de BSO. Er zijn paadjes om te fietsen, bosjes voor de kinderen om zich te verstoppen en heuveltjes om op te rennen en af te glijden. In de moestuin groeien allerhande soorten groenten en bloemen. De pedagogisch medewerkers zijn regelmatig met de kinderen aan het werk in de moestuin. Samen met de kinderen wordt er geplant, onkruid gewied en geoogst. De tuin is omringd door grote oude bomen en sluit aan op een stadspark. De dijk en de weilanden zijn dichtbij.

De visie van Kinderkunst is, dat kinderen zich ontwikkelen door zelf en met anderen op onderzoek uit te gaan. De pedagogisch medewerkers gaan met de kinderen op ontdekkingsreis, door de weilanden, over de dijk, maar ook een spontaan bezoekje aan bijv. het busstation, het politiebureau komt voor. Aan de creativiteit en sociale ontwikkeling van het kind wordt veel aandacht besteed. De pedagogisch medewerkers letten op kwaliteit en veiligheid en bovenal op een goede sfeer in de groep, zodat elk kind zich bij ons thuis voelt. De pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan en er zijn verschillende ruimtes waar kinderen alleen of in kleine groepen kunnen spelen of kletsen. Er kan van alles gebeuren op een dag: lezen, vertellen, schilderen, tekenen, kleien, knutselen, puzzelen, met poppen spelen, verkleden, toneelspelen en natuurlijk buiten spelen.
 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden