NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

OBS DE PERROEN
Rijksweg 70
6228 XZ Maastricht
043-3613527

http://www.obsdeperroen.nl

Schoolterrein, niet openbaar toegankelijk.

Fotoalbum »

Speelnatuur op twee schoolpleinen: kleuters en grotere kinderen

Bij de oplevering !
Bij de oplevering !

In het voorjaar van 2012 is het kleuterplein van OBS De Perroen omgezet in een natuurspeelplaats met als resultaat dat nu veel gevarieerder wordt gespeeld. De kleuters op OBS De Perroen krijgen de ruimte om buiten op onderzoek te gaan in de natuur, te spelen met los materiaal , vrij te bewegen en op te gaan in hun eigen spel. Dit als voorbereiding op bijvoorbeeld rekenen en het aanleren van sociale vaardigheden.

 

Eerder is al in 2005 op het plein voor de kinderen uit groepen 3 tot 8 een natuurlijk klimobject van eiken en acaciastammen aangelegd. Kinderen, leerkrachten, ouders en natuurspeelbouwers uit het hele land hebben toen meegeholpen bij de bouw. Naast een natuurlijk klimobject hebben de kinderen meegeholpen met het maken van keermuren waar diverse biotopen zijn gecreëerd.

De natuurspeeltuinen op OBS De Perroen  stimuleert kinderen om buiten te spelen. De natuurspeelpleinen geven variatie in spelen, naast motorisch spel zijn diverse andere spelvormen zoals fantasiespel, en constructiespel duidelijk zichtbaar.

 

Het beheer wordt uitgevoerd door leerkrachten, ouders en kinderen. Ze gaan   1 keer per maand in het groeiseizoen  aan de slag. Voor grote werkzaamheden wordt het CNME Maastricht ingeschakeld.OBS De Perroen - School met twee natuurspeelpleinen

Fantasiespel rond De Perroen
Fantasiespel rond De Perroen

De natuurspeeltuinen op OBS De Perroen stimuleren kinderen om buiten te spelen. De natuurspeelpleinen geven variatie in spelen. Naast motorisch spel zijn diverse andere spelvormen zoals fantasiespel, en constructiespel duidelijk zichtbaar.

Ook worden de natuur speelpleinen ingezet bij "kleine beestjes onderzoeken" en tijdens tekenlessen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden