NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SCHOOLPLEIN PO SCHOOL HARLEKIJN-AKKOORD
Ganzerikstraat 1
Blerick

www.harlekijn-akkoord-po.nl

Het schoolplein van de Harlekijnschool ligt midden in de wijk en is voor iedereen toegankelijk om te spelen tot 20:00 uur. Op het plein is reliëf aangebracht en is gebruik gemaakt van verschillende ondergronden. Je kunt zelf je spel bedenken maar ook spelen met de toestellen die er staan of voetballen op het kunstgrasveldje omringd door een tribune. Het plein wordt erg goed gebruikt door kinderen van school, de BSO en uit de buurt. De leerkrachten zijn zeer positief over het plein, kinderen spelen meer en maken minder ruzie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de directrice van de school: Mevrouw Myra Leenen (m.leenen@harlekijn.akkoord-po.nl)

Beschrijving

Het natuurlijk schoolplein is openbaar toegankelijk, ligt midden in de wijk en er loopt een pad dwars overheen. Het plein is afgezet met een hek en heeft verschillende toegangspoortjes. Tot 20:00 uur is het plein open om te spelen voor kinderen uit de buurt, kinderen van school en de BSO.

Niet alleen het plein maar ook de ruimte rondom de school is openbaar toegankelijk. Je loopt op die manier een rondje om het schoolgebouw heen.

De ondergrond is divers. Bestrating, grind (onder speeltoestel), zand, kunstgras (voetbalveld) en gras.

Er is reliëf aangebracht, een grote bult midden op het plein, en verhogingen die aangebracht zijn door metselwerk (stoepjes). Bij het voetbalveld is van boomstammen een trap/tribune gemaakt.

Beplanting

Er zijn verschillende speelelementen. Een klimparcoursje, duikelrekken, glijbaan, waterpomp, voetbalveld, podium, huisjes of delen van huisjes, klimtouw. Rondom de school staat nog een wilgentunnel, stapstammen en balken.

Bij het bezoek op 21 sept 2012 waren er kinderen van de BSO en uit de buurt samen aan het spelen op het schoolplein. De juffen gaven allemaal erg enthousiast aan dat de kinderen veel leuker spelen op dit nieuwe schoolpleinen minder ruzie maken. Ze hoeven geen ‘politieagent’ meer te spelen op het plein maar hebben zelf ook meer rust in de pauze. Iedereen is erg blij met het plein.

Indruk

Dit ruime en diverse schoolplein wordt erg goed gebruikt en gewaardeerd door zowel de kinderen als leerkrachten. Dat is ook te zien aan de speelsporen en de grote kale plekken op bulten en op de tribune/trap naast het voetbalveld. Dat het plein openbaar toegankelijk is voor de hele buurt is absoluut een pluspunt. De leerkrachten keken er ook niet raar van op toen we er rondliepen en foto’s namen. (uiteraard hebben we even uitgelegd waar het voor was)

Natuurbeleving

De natuur is als decor gebruikt op dit schoolplein. Het oogt erg aangelegd. Als je het gras en de bulten wegdenkt, zou het ook een ‘gewoon’ schoolplein kunnen zijn.

Beweging

Vele vormen van bewegen zijn mogelijk op het plein. Op het kunstgrasveldje kun je voetballen of andere spellen doen, duikelen, klimmen glijden, rennen, etc. Ook is er een schaakbord.

Beschutting/rust

Achter het noodgebouw, achter de huisjes en om hoekjes zijn voldoende verstop- en rustplekjes te vinden.

Veranderen

Er zijn geen losse elementen om hutten te bouwen op het plein. Ook is het lastig om dingen te veranderen. Wel kun je met zand, water en kiezel bouwen en spelen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden