NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

DUURZAAMHEIDSCENTRUM DE GROENE GOLF
Gooierstraat 9
7416XA Deventer
deventer.transitiontowns.nl/?cat=99

Het duurzaamheidscentrum van Transition Towns is nog in aanbouw en niet altijd toegankelijk.

Fotoalbum »

De Groene Golf, duurzaamheidscentrum Transition Towns

In het voormalige gebouw van de speeltuinvereniging aan de Gooierstraat 9 (Rielerweg/Henry Dunantlaan) is vanaf mei 2013 het hoofdkantoor van Transition Towns gevestigd. Er komt naast kantoorruimte onder meer een zaal voor films en lezingen en een theehuis. Ontwerper Cees Bakker maakte een ontwerp voor de buitenruimte. 

 

Ontwerp in twee delen

Het ontwerp bestaat uit twee delen; een deel ten zuiden van de Rielerweg, waar het duurzaamheidscentrum ligt en ook buiten ontmoeting, voorlichting en duurzaamheid centraal staan, en een deel ten noorden van de Rielerweg (voormalige Shita-flat), dat een speel- en ontmoetingsplek wordt voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. 

 

Op het terrein ten zuiden van de Rielerweg is al een hoop gebeurd; een paar verhoogde groentebedden liggen er prachtig bij, een stobbenwal is aangelegd en beplant met varens, een halfrond amfitheater is gemaakt van stoeptegels met her en der plantjes die al goed zijn aangeslagen.  

 

Verstoppertje

In het ontwerp voor dit deel is geen speciale speelplek voor kinderen opgenomen. Maar toch wordt er wel gespeeld. Vooral verstoppertje spelen kan hier goed, zo blijkt. Kinderen klauteren over de stobbenwal en rennen gebukt tussen de verhoogde groentebedden door. Ze trekken zich daarbij niets aan van de volwassenen die er ook lopen. Die worden handig ontweken, maar verder laten de kinderen zich niet storen. Er is genoeg ruimte voor de kinderen, en de plek heeft blijkbaar ook zo al genoeg aantrekkingskracht. 

 

Crossbaan

Op het terrein terrein ten noorden van de Rielerweg komen straks o.a. een fietscrossbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren. Het is nadrukkelijk voor de wat oudere kinderen bedoeld. Daar was vraag naar vanuit de buurt. Vrijwilligers van TT hebben al wel een begin gemaakt met het organiseren van activiteiten voor kinderen uit de buurt. 

 

Meer weten? Houd de website van TT in de gaten of volg Transition Town Deventer op Facebook.

 

Lees voor meer informatie ook deze blog.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden