NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPEELTUIN DE ZANDWEERD Deventer
Speeltuin De Zandweerd

CONTACTGEGEVENS

E. van Reijdtstraat 10
7412 EA Deventer


Contactpersoon
Wencke Habermann
06 10351459
wenckenatuurlijkgroen@gmail.com

OVER DE NATUURSPEELPLAATS

Wat kunnen kinderen doen op de speelplaats? Hoe ziet het eruit?
Speeltuin de Zandweerd is een speeltuin met veel traditionele speeltoestellen voor verschillende leeftijden, flinke hoogteverschillen en een groot sportveld. In de afgelopen jaren is de speeltuin vergroend met 20 bomen o.a. voor schaduw en heel veel struiken die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en vogels maar ook eetbare vruchten geven die de kinderen mogen plukken. Tevens is er een natuurlijke waterspeelplaats met een zwengelpomp, zand, geulen en dijkjes gerealiseerd en een grote boomhut met verschillende niveaus, klimnet e.d. Op het terrein staat een speeltuingebouw met daarin een peuterspeelzaal, BSO, een ruimte met keuken die gehuurd kan worden en toiletten.

Deze plek is bijzonder, want:
Waar ben je het meest trots op, het meest enthousiast over? Waarom? Je kunt hier een onderdeel van de inrichting noemen, maar ook een effect dat de plek heeft op kinderen, een mooie uitspraak van kinderen / ouders, of een mooi gevolg van het proces dat je organisatie/groep heeft doorgemaakt bij de totstandkoming van de speelnatuur.

INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

Openingstijden 9:00 uur tot zonsondergang en in de zomer tot 21:00 uur
Entreekosten geen
Parkeerplaats aanwezig? In de straten rondom de speeltuin kan geparkeerd worden
Beheerders aanwezig? nee
Toilet aanwezig? ja, in het gebouw dat open is als de peuterspeelzaal of BSO aanwezig zijn
Horeca aanwezig? nee
Voor welke leeftijdsgroep(en) is de speelplek bedoeld? Voor alle leeftijden
Is de speelplaats omheind? De speeltuin is met hekken omheind met toegangen aan de E. van Reijdtstraat en de D.G. van der Keesselstraat

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER DE SPEELPLAATS

Oppervlakte ongeveer 8000 m2
Wanneer is de speelplaats oorspronkelijk aangelegd? ongeveer honderd jaar geleden
Wanneer is deze vergroend? Vanaf 2012
Ontworpen door Werkgroep Groen van de speeltuin
Aangelegd door De waterspeelplaats en de boomhut zijn aangelegd door Hans Nijmeijer van de Tuinen van Geerdink en van zijn eigen bedrijf Boomkunst. Het plantwerk is gerealiseerd door Stichting Groen en Mens samen met kinderen en ouders en tevens door Het Groenbedrijf tijdens een Boomplantdag.
Wordt beheerd door vrijwilligers en Stichting Natuur Anders
Overige achtergrondinformatie In 2012 werd door het bestuur van de speeltuinvereniging het plan opgevat om de speeltuin te gaan vergroenen. Het wilde graag dat het speelterrein een parkachtig karakter zou krijgen en de beplanting ook voor dieren aantrekkelijk zou zijn. Verder wilde het bestuur graag dat er een waterspeelplaats gerealiseerd zou worden. Er werd een Werkgroep Vergroening in het leven geroepen die tijdens een burendag een workshop `Ontwerp je eigen Speeltuin¬ī organiseerde voor de kinderen. Hun wensen werden meegenomen bij de uitwerking van het plan. En zo ontstonden de natuurlijke waterspeelplaats en de boomhut en kwamen er 20 bomen en heel veel struiken bij.
Overige opmerkingen De waterspeelplaats is gerealiseerd met subsidie van de gemeente Deventer. Het grootste deel van het groen is gesponsord door de gemeente, Stichting Groen en Mens en de Tuinen van Geerdink.

« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden