NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

BEATRIXSCHOOL PIJNACKER Pijnacker
Beatrixschool Pijnacker

CONTACTGEGEVENS

Type school: Christelijke school

Julianalaan 2
2641 HC Pijnacker
015 369 8718


Contactpersoon
Linda Roeten, leerkracht, groene plein coŲrdinator
l.roeten@octant.nl

OVER HET PLEIN

Elementen van de buitenruimte
Ons schoolplein is deels tegels deels groene plein. We hebben een ontdekpad langs de school lopen. Hier staan allerlei soorten bomen, een insectenhotel en een pad van stenen en boomstronken. Aan het begin en het eind van het ontdekpad staan tunnels van wilgentenen. Aan de zijkant van de school hebben we 2 compostbakken en 4 moestuinen. Verder hebben we op het plein 3 eilanden, 1 met gras, wilgentenen hut en tunnel en een glijbaan, 1 met een zandbak en wilgentenenhut. En een met een grote boom in het midden en 2 boomstronken over elkaar om op te klimmen of te zitten. Dit eiland is ook bedekt met gras. Tot slot hebben we nog een basketbalpaal en schommels.

Hoe ziet de speelnatuur op het schoolplein eruit? Hoe spelen kinderen er?
De kinderen spelen veel op het eiland met de glijbaan. Ze lopen door de tunnels, spelen verstoppertje, liggen op het gras.

In de moestuinen zijn groepen bezig met het planten van verschillende soorten groente en ze te verzorgen.

Bij het ontdekpad spelen de kinderen verstoppertje.

Is het plein ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt?
Ons schoolplein is door de weeks open. In het weekend gaan de hekken op slot. Er is wel een mogelijkheid om over de hekken heen te klimmen.

Spelen en/of leren?
Het plein wordt ook gebruikt tijdens de schooluren. Bijvoorbeeld als aanvulling bij een biologieles. Bij de groene plein activiteiten. En de kinderen worden betrokken in het onderhoud. Om de beurt helpen groepjes kinderen ouders met het onderhoud.


ACHTERGRONDINFORMATIE OVER DE SPEELPLAATS

Hoeveel en welke kinderen spelen er? Er spelen ongeveer 270 kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Wanneer is de speelplaats oorspronkelijk aangelegd? Het plein bestaat al heel veel jaar.
Wanneer is deze vergroend? 2014
Ontworpen door De kinderen en een architect. Uiteindelijk heeft een jury van kinderen en ouders bepaalde onderdelen uitgekozen en heeft een team van leerkrachten uiteindelijke besloten hoe het ging worden.
Aangelegd door Hoveniersbedrijf van der Heijden
Geopend op mei 2014
Wordt beheerd door De school zelf
Overige achtergrondinformatie Voordat het plein er was hebben alle kinderen van de school het groene plein getekend zoals ze het graag zouden willen. Toen zijn er door de architect en een aantal leerkrachten 10 uitgekozen. Die 10 zijn bekeken door een jury van ouders en kinderen. Die dingen aan hebben gegeven die ze op het plein wilden. Uiteindelijk heeft de architect tekeningen gemaakt en hebben we gekozen welk plein het moest worden.
Overige opmerkingen Het enige wat jammer is bij het plein is dat er zo veel gespeeld wordt het gras niet goed te houden is. Inmiddels is het allemaal aarde. Maar de kinderen zijn super blij met het plein

« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden