NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPEELBOS NIEUW WULVEN
Binnenweg
Houten
www.staatsbosbeheer.nl/speelbossen

Rondweg Houten, afslag Bunnik. Odijk, de Kruisweg dan direct linksaf De Binnenweg. Na ongeveer 1 km parkeerplaats aan de linkerhand.

Een van de thema’s van het ontwerp voor dit speelbos is ‘Romeinen’. Dit thema ligt voor de hand omdat het speelnatuurgebied zich namelijk in het Kromme Rijngebied bevindt. Een gebied dat wordt gekenmerkt door de vele Romeinse vindplaatsen. Er zijn ook vindplaatsen uit de Bronstijd (zeldzaam), IJzertijd en de Middeleeuwen. De Romeinse rijksgrens, de Limes, heeft gedurende de eerste drie eeuwen van onze jaartelling de loop van de Kromme Rijn gevolgd. Ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie is een thema dat terugkeert in het landschappelijk ontwerp.

 

Het speelbos in Nieuw Wulven is door de gemeente Houten in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Bunnik ontwikkeld. Zie voor meer informatie, foto's en filmpje de link naar de website van Sigrun Lobst.Tussen Houten en Fort bij Vechten

Speelbos Nieuw Wulven staat in het thema van de romeinen en de Hollandse Waterlinie. Het speelbos heeft zes verschillende gebieden. De Nieuwe Wulvense waterlinie, waar je kunt klimmen en klauteren. Het verdronken bos, om met water te kliederen. Op de vliegerweide kun je vliegeren of spelletjes spelen. De Romeinse fruitakker, het grote fort en het kleine dwaalbos. Het speelbos is één van de grootste speelbossen van Nederland!
« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden