NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

COOL NATURE PARK
Randweg noord
Wijchen
www.coolnature.nl/over-cool-nature/nieuws/nieuwsoverzicht/detail/bericht/feestelijke-opening-cool-nature-park-wijchen-noord.html

Fotoalbum »

Park Wijchen Noord verandert in Cool Nature Park

In Wijchen Noord is een wat suf park omgetoverd in een spetterend Cool Nature Park. Letterlijk, want van het aanwezige water is optimaal gebruik gemaakt. Met een Provinciale subsidie zijn precies die elementen toegevoegd die leven in de brouwerij brengen. Dat was zaterdag 14 mei volop te zien en te beleven bij de opening van het heringerichte Park Wijchen Noord. Tussen het al aanwezige ‘oude’ groen wemelde het van kinderen en volwassen die hutten vlochten van wilgentenen, waterbeestjes vingen, de waterpomp probeerden leeg te pompen, zich uitsloofden met bal- en renspelletjes en eindeloos heen-en-weer-en-heen-en-weer gingen met het trekvlot over de plas. Van tijdelijke aard waren de kunstwerken a l’Archimboldo van natuurlijk groen, een klimwand vol kinderen met ‘kijk mij eens’-gezichten en natuurlijk het locale zangkoor. Bekende taferelen bij openingen van parken, maar voor buurtbewoners waren het eye-openers. ‘Echt leuk, ook om terug te komen voor een kinderfeestje. Aan zand en water geen gebrek’, was een van de opmerkingen van een moeder met een modderig kind aan haar hand.

Het park is een gebruikspark op maat. Vooraf hebben buurtbewoners en omliggende scholen en BSO’s aangegeven wat hun wensen zijn voor de herinrichting. Het regionale NME-centrum Het Dijkmagazijn en LesinKunst zullen zorgen dat leerkrachten en medewerkers van de BSO er met plezier gebruik van gaan maken. Er zijn programma’s ontwikkeld, waarbij natuur en kunst hand in hand gaan. Die twee vakgebieden vullen elkaar aan en inspireren kinderen tot bijzondere waarnemingen en ervaringen. Nieuw is ook het Smulbos vol fruitbomen en bessenstruiken, dat buurbewoners samen met kinderen gaan beheren. Daar zal ook plaats zijn voor een verdwaalde aardappel of zonnebloem. Het park kan zo de achtertuin worden van een hele wijk.


William van den Akker
NMC Het Dijkmagazijn, Beuningen (Gld.)

 

Meer info« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden