NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPARJEBIRD, SBB-SPEELBOS
Hemrik
www.staatsbosbeheer.nl

Vernieuwd speelbos tussen Drachten en Appelscha

17 mei 2011 vond de officiële opening plaats van het vernieuwde speelbos Sparjebird in Hemrik, tussen Drachten en Appelscha. Kinderen kunnen we kennis maken met de natuur en deze spelend beleven.

Staatsbosbeheer beheert landelijk een aantal speelbossen. Sparjebird kan nu als officieel landelijk speelbos aan de lijst worden toegevoegd.

Het bos in Hemrik heeft een rijke historie. Ooit een werkkamp in de oorlogsjaren, later in de zestig- en zeventiger jaren heeft het bos met speelweides een enorme bloei gekend van vakantie spelweken voor de jeugd. Het diende ook als uitvalsbasis voor schoolreisjes. Nog steeds wordt het bos hiervoor gebruikt.

De laatste jaren was de speelplek vergane glorie. Dit was voor eigenaar Staatsbosbeheer een reden om een opkrikplan voor het gebied te maken. Vorig jaar in november met de nationale natuurwerkdag is een begin gemaakt en de verdere realisatie heeft de afgelopen weken plaatsgevonden.

Het terrein is verrijkt met een waterkliederplek. Hink-stap-sprong over boomstammen, drie verschillende touwconstructies en een klimboom geven een leuke entree aan het geheel en uiteraard kunnen verder in het bos leuke activiteiten gedaan worden zoals de greppelroute en niet te vergeten een eigen hut bouwen in het bos. Naast de speelattributen blijft er voldoende uitdaging over om de kinderen ook zelf het bos te laten ontdekken.

Staatsbosbeheer financiert samen met hulp van de provinciale plattelandsprojecten het project.
 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden