Springzaad
West-Brabant
Springzaad
West-Brabant

Vriend of partner worden
KrachtigBuiten

Speelnatuur West-Brabant

Welkom bij de regionale site van het netwerk speelnatuur West-Brabant.

 

Het netwerk speelnatuur West-Brabant is een open netwerk voor iedereen die iets wilt of actief is met speelnatuur in deze regio. Ook is het een vraagbaak en adviespunt voor iedereen die speelnatuur wil ontwikkelen en vragen heeft over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

De regio omvat 18 gemeenten, waarbij de grens ligt bij provincie Zeeland, buurland België en tot aan gemeente Tilburg.

 

Het netwerk is bedoeld om samen kennis en praktijkervaring over speelnatuur te kunnen uitwisselen. Dit doen we door middel van excursies, studiedagen, cursussen en workshops.

Sluit je bij ons aan en help ook mee om nog meer mooie, spannende, goede en avontuurlijke natuurspeelplekken in de regio in kaart te brengen en natuurlijk ook te ontwikkelen.

 

Aan wie denken wij?

Iedereen die op de een of andere manier in deze regio met speelnatuur te maken heeft, nodig ik uit om deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je aan via het contactformulier.

 

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan hier naar speelnatuurprojecten in de rest van Nederland. Heel veel inspirerende beelden zijn ook te zien op de landelijke Springzaad website. Op deze website ook veel interessante informatie over financien, uitdaging en veiligheid en andere onderwerpen waar je snel mee te maken krijgt als je een natuurspeelplaats wilt gaan ontwikkelen. Zoe je argumenten en/of wil je je meer gaan verdiepen dan is het interessant artikelen te downloaden of brochures en boeken te raadplegen. een aantal daarvan is te koop in het Springzaadwinkeltje.

 

Als regionaal consulent ben ik, Petra Wevers, sinds oktober 2013 begonnen. Vandaar dat deze pagina nog in ontwikkeling is. Ben je bekend met een mooie speelnatuurlocatie in deze regio geef het door.

 

Alle hulp is van harte welkom!| |
Vriend of partner worden